Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.08.2009, 02:01:40
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos
Din cite am vazut nu mi se pare ca nu ar fi respectata. Exista legislatie care sa o sustina si se si aplica la locul de munca (chiar in detrimentul altora si cu incalcarea altor legi prin affirmative-action declarat) si in viata publica in general.
Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Si care e rolul bisericii in aplicarea si sustinerea ei?
Pentru a lua un exemplu concret, te rog sa imi spui care a fost rolul bisericii crestine in cistigarea de catre femei a dreptului la vot, de la inceputul secolului trecut.
Am lipsit o zi si ai si inceput sa te plingi pe alte threaduri ca nu-ti raspund!

De aplicarea ei se ocupa numai guvernul prin impunerea legislatiei. Biserica nu face nici legi, nici politie. In ce priveste sustinerea, ea n-are absolut nici un fel de obligatie.

Biserica se ocupa de Imparatia lui Dumnezeu care nu apartine acestei lumi. Dreptul la vot nu o ajuta pe femeie sa devina o crestina mai buna. Biserica trebuie sa intervina, sa-si exercite influenta in treburile statului secular numai atunci cind sanatatea spirituala a credinciosilor este amenintata. Probabil ca Biserica Ortodoxa nu s-a implicat in nici un fel in sustinerea miscarii feministe. Si bine a facut.
Reply With Quote

Tags
morala

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Lipsa de Dumnezeu in viata morala Decebal Morala Crestina 9 06.08.2013 12:02:33
Constiinta morala si legea lui Dumnezeu. georgeval Generalitati 20 15.02.2012 00:37:34
Morala Crestina - importanta ei iRoDiOn Morala Crestina 8 28.09.2011 00:45:33
Bioetica, familia si morala crestina corneliamate Intrebari utilizatori 10 31.05.2011 07:21:11
Morala ortodoxa - o morala a existentei, nu a legilor NagyAttilaPuli Intrebari utilizatori 8 04.07.2010 18:44:22