Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos
Din cite am vazut nu mi se pare ca nu ar fi respectata. Exista legislatie care sa o sustina si se si aplica la locul de munca (chiar in detrimentul altora si cu incalcarea altor legi prin affirmative-action declarat) si in viata publica in general.
|
Citat:
În prealabil postat de topcat
Si care e rolul bisericii in aplicarea si sustinerea ei?
Pentru a lua un exemplu concret, te rog sa imi spui care a fost rolul bisericii crestine in cistigarea de catre femei a dreptului la vot, de la inceputul secolului trecut.
|
Am lipsit o zi si ai si inceput sa te plingi pe alte threaduri ca nu-ti raspund!
De aplicarea ei se ocupa numai guvernul prin impunerea legislatiei. Biserica nu face nici legi, nici politie. In ce priveste sustinerea, ea n-are absolut nici un fel de obligatie.
Biserica se ocupa de Imparatia lui Dumnezeu care nu apartine acestei lumi. Dreptul la vot nu o ajuta pe femeie sa devina o crestina mai buna. Biserica trebuie sa intervina, sa-si exercite influenta in treburile statului secular numai atunci cind sanatatea spirituala a credinciosilor este amenintata. Probabil ca Biserica Ortodoxa nu s-a implicat in nici un fel in sustinerea miscarii feministe. Si bine a facut.