Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.08.2009, 23:40:36
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de 8NihilSineDeo9 Vezi mesajul
Sunt oare atei care sa recunoasca existenta unei realitati spirituale ce nu poate fi perceputa, care se afla dincolo de ratiunea noastra? Cu siguranta NU. cred ca aia sunt agnostici.
Ce rost are sa-ti incarci mintea cu o realitate spirituala (si aici ma refer la spiritual=nematerial) ce nu poate fi perceputa?
Cui prodest?

Te rog sa ma crezi, (daca nu, citeste-mi posturile de pe atei.ro, unde am discutat in contradictoriu despre ceea ce fizica cuantica ne releva despre lumea noastra) realitatea este cu muuuult mai ciudata decit tot ce si-a imaginat omul acum 2000 de ani, realitate in care vad ca tineti cu tot dinadinsul sa ramineti: multiversuri, n-spe dimensiuni, gauri negre, curgeri diferite ale timpului, tunelari etc.
Toate aceste minunatii iti pot da stari spirituale echivalente cu cele religioase, nevoia de sublim, de frumos e comuna tuturor oamenilor. Doar ca fiecare le gaseste in ceea ce ii iese in drum in timpul vietii. Eu am fost unul dintre privilegiati, mi-a placut fizica de mic. Altora le place poezia, rima din ea ii da probabil aceeasi senzatie ca fizicianului ce vede intr-o formula cum e E=mc2 o mica parte, si totusi atit de cuprinzatoare, din univers.
Vechi 20.08.2009, 23:51:42
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Ce rost are sa-ti incarci mintea cu o realitate spirituala (si aici ma refer la spiritual=nematerial) ce nu poate fi perceputa?
Cui prodest?

Te rog sa ma crezi, (daca nu, citeste-mi posturile de pe atei.ro, unde am discutat in contradictoriu despre ceea ce fizica cuantica ne releva despre lumea noastra) realitatea este cu muuuult mai ciudata decit tot ce si-a imaginat omul acum 2000 de ani, realitate in care vad ca tineti cu tot dinadinsul sa ramineti: multiversuri, n-spe dimensiuni, gauri negre, curgeri diferite ale timpului, tunelari etc.
Toate aceste minunatii iti pot da stari spirituale echivalente cu cele religioase, nevoia de sublim, de frumos e comuna tuturor oamenilor. Doar ca fiecare le gaseste in ceea ce ii iese in drum in timpul vietii. Eu am fost unul dintre privilegiati, mi-a placut fizica de mic. Altora le place poezia, rima din ea ii da probabil aceeasi senzatie ca fizicianului ce vede intr-o formula cum e E=mc2 o mica parte, si totusi atit de cuprinzatoare, din univers.
Faceti o mare greseala daca intrati pe saitul ala... O spune un patit, vinovat ca i-a provocat pe unii sa aduca grave blasfemii celor sfinte. In naivitatea mea, credeam ca pot purta un dialog civilizat pe terenul lor.

Te lauzi cu fizica moderna, da-mi te rog niste linkuri de preferinta in romaneste cu ce descoperiri s-au mai facut, ce teorii s-au mai nascut... Merci anticipat.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Vechi 21.08.2009, 00:13:17
topcat
Guest

Implicit

Nu trebuie sa corespondati, n-ati avea vreo sansa. :)

Va invit sa cititi topicul http://forum.atei.ro/index.php?topic=746.0 pentru a vedea o discutie (destul de dura) despre realitatea (noua realitate, in fapt) ce o da (sau poate nu, poate va ramine doar un model imperfect) fizica cuantica, o discutie intre atei despre realitate ontologica si modele fizice.
Probabil multi nu vor intelege mai nimic. E totusi o experienta zic eu utila.

Forin-Ionut, din pacate, in romana nu gasesti ceea ce doresti tu.
Insa mai nou exista translatorul din google, daca mai stii ceva din domeniu te descurci, te ajut si eu daca doresti.
Vechi 22.08.2009, 23:53:52
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Forin-Ionut, din pacate, in romana nu gasesti ceea ce doresti tu.
Insa mai nou exista translatorul din google, daca mai stii ceva din domeniu te descurci, te ajut si eu daca doresti.
Am vrut in romaneste ca sa inteleaga toata lumea, nu numai unii care stiu engleza. Da-ni-le totusi pe cele in engleza, ca eu pe saitul ala nu mai intru in veci.

Vechi 31.08.2009, 11:34:05
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Am vrut in romaneste ca sa inteleaga toata lumea, nu numai unii care stiu engleza. Da-ni-le totusi pe cele in engleza, ca eu pe saitul ala nu mai intru in veci.
http://www.hedweb.com/manworld.htm#exact
http://www.mininova.org/det/434003
etc
Vechi 09.09.2009, 16:41:04
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Si unul in romaneste pentru curiosi:

http://www.fizicaparticulelor.ro/ind...=251&Itemid=53

Vechi 09.09.2009, 18:00:22
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

"Profesorul Masaru Emoto s-a născut în Japonia și a absolvit Yokohama Municipal University și Open International University, obținând doctoratul în medicina alternativă.

Doctorul Masaru Emoto s-a născut la Yokohama, Japonia, în Iulie 1943. Este absolvent al Universității Municipale din Yokohama, secția de studii umanistice și știință cu specializarea în Relații Internaționale. În 1986 a fondat Corporatia IHM din Tokyo. În Octombrie 1992 a obținut de la Open International University diploma de Doctor în Medicina Alternativă. Ulterior, a aflat de noțiunea micro-ciorchinilor de apă, folosită în Statele Unite, și de tehnologia Analizei prin Rezonanță Magnetică. Astfel și-a început căutările pentru dezlegarea misterelor apei.
Profesorul Emoto a întreprins vaste cercetări asupra apei de pe întreaga planetă, nu atât ca cercetător științific ci mai degrabă ca liber-profesionist. Într-un final, și-a dat seama că apa ne relevă adevărata ei fire sub forma cristalelor de gheață. El își continuă experimentele și a scris un număr mare de cărți de succes în limba japoneză, ca și seminarul Mesaje din Apă, publicat bilingv. Pozele cu cristale au apărut prima oară în cărțile sale pe care și le-a publicat singur, Mesaje din Apă 1 și Mesaje din Apă 2. Mesajele Ascunse din Apă a apărut mai întâi în Japonia și s-a vândut în toată lumea în peste o jumătate de milion de exemplare. Este căsătorit cu Kazuko Emoto care îi împărtășește pasiunea, fiind director al Kyoikusha, secția de editare-publicare a companiei sale. Ei au trei copii.
Prin intermediul cercetărilor sale, doctorul Emoto, a descoperit că moleculele de apă sunt influențate de gândurile, cuvintele și sentimentele noastre. Folosind tehnici fotografice de mare viteză, Masaru Emoto a dezvăluit cum cristalele formate în apa înghețată se transformă atunci când le sunt „adresate” gânduri specifice, concentrate. A descoperit că apa, expusă cuvintelor de iubire, formează modele de cristale complexe și strălucitoare. În schimb, apa expusă cuvintelor cu încărcătură energetică negativă formează modele nedesavârșite, asimetrice, în culori lipsite de strălucire. El continuă să facă cercetări în acest domeniu nou. "

Daca pentru voi doar niste etichete puse de oamenii de stiinta conteaza pentru a aprecia studiul unui om si astea sunt singurele barometre de a percepe lumea inconjuratoare,atunci inteleg de ce il numiti sarlatan.
Oricum ar fi,cred ca sunteti constienti ca descoperirea facuta de el,poate fi dovedita sau dezaprobata prin studii similare,deci,nu vad de ce si-ar bate cineva capul cu o astfel de "sarlatanie".Nu este greu sa dovedesti asa ceva.
In ce priveste teoria evolutiei,eu nu cred ca inscrisele biblice neaparat o infirma.Cred ca cele 6 zile ale creatiei sunt numite asa mai mult metaforic,nu neaparat ca ar fi vorba de niste zile asa cum le pricepem noi in ziua de astazi,iar in decursul acelei perioade este posibil sa fi avut loc acest proces evolutiv atat de controversat astazi.
Cel putin asta este parerea mea.
Vechi 21.08.2009, 00:21:09
8NihilSineDeo9 8NihilSineDeo9 is offline
Member

Data înregistrării: 24.07.2009
Implicit

@ topcat

:)) amuzanta intrebare.
sa-ti incarci mintea cu o realitate spirituala ce nu poate fi perceputa.. =))
noo..ce sa facem..decat sa ne "incarcam mintea" cu gauri negre..

Numai bine!
eu ma retrag din discutie :)
Vechi 21.08.2009, 00:25:00
8NihilSineDeo9 8NihilSineDeo9 is offline
Member

Data înregistrării: 24.07.2009
Implicit

in leg cu fizica cuantica, am sa incerc sa studiez mai mult, atat cat imi permite timpul.
Vechi 21.08.2009, 00:25:52
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de 8NihilSineDeo9 Vezi mesajul
@ topcat

:)) amuzanta intrebare.
sa-ti incarci mintea cu o realitate spirituala ce nu poate fi perceputa.. =))
noo..ce sa facem..decat sa ne "incarcam mintea" cu gauri negre..

Numai bine!
eu ma retrag din discutie :)
Ma bucur ca ne intelegem :)
Numai bine!
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rugaciuni pentru atei. cod_gabriel Generalitati 48 11.08.2014 08:25:49
Atitudinea fata de atei anisoara Generalitati 7 07.11.2013 11:17:23
Pentru atei xanixade Teologie si Stiinta 84 06.04.2011 20:24:36