![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Pentru ca în general nu exista fenomene autonome în univers, orice fenomen are drept cauza vointa umana, divina sau a dracilor.
De ce sa spovedim visele erotice? Ca sa nu ramâna în sufletul nostru. Spovedania e un ajutor, nu un procuror. Nu am zis ca tot ce spun psihologii e fals. Sunt de acord cu o parte din observatiile psihologiei. Cât despre astronomie, scopul creatiei e cel descris în Traditia Bisericii, adica mântuirea omului, deci povestile cu galaxii sunt cam în plus. Si apoi ma întreb cum o sa arate Crucea care va aparea pe cer la sfârsitul lumii. Va putea ea fi vazuta din spatiu?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este deci si ceva uman, asta zicem amandoi. Bineinteles ca nu este un fenomen autonom, nici eu nu am spus asta. Dar poate fi ceva ce vine mai degraba din sufletul nostru in vise. Citat:
Pomenirea unor vise la spovedanie, nu numai a celor erotice, poate ajuta, daca ele ne tulbura sau daca se repeta, de exemplu. Atunci nu mai zi ca sunt aiureli ;-)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si nu cred nici ca visele ne reprezinta, asa cum spune Cristi. Sunt vise patimase venite din pizma dracilor, care nu au legatura cu adevaratele noastre dorinte, asa spune Sf. Ioan Scararul. Pe scurt, visele sunt una si personalitatea noastra alta, nu e legatura între ele. Prin vise Dumnezeu ne pregateste psihologic pentru niste situatii, El stie cum ne vor influenta ele. Am spus ca în domeniul viselor psihologia e aiuristica. Mai e aiuristica si în legatura cu altele, dar nu în tot.
|
||||
|
||||
![]()
Visele sunt rodul celor cu care omul "se hraneste" in timpul zilei.
Sfantul nu va avea pacate in timpul somnului, iar de vor fi, acelea se vor petrece foarte rar, avand drept scop ferirea acestuia de mandrie. Aflam cum in Pateric cate un parinte cade "in desfranare". Adesea, acest pacat se petrecea in somn, iar cand de dimineata isi dadea seama, el se pocaia pentru aceea.
|
|||
|
|||
![]()
Vreau sa va recomand o carte care am inceput-o eu ... se numeste Despre vise si vedenii si e scrisa de Parintele Ilie Cleopa , sper sa va dea si sa-mi dea si mie mai multe raspunsuri.
http://www.scribd.com/doc/18152198/I...ise-Si-Vedenii A-si vrea sa-mi spun si eu parerea despre aceste vise care le-am avut si eu. In primul rand nu cred ca trebuie bagate in seama , exact cum spunea cineva de aici , cand ne trezim trebuie sa ne indreptam gandul la Dumnezeu si nu la vise si sa nu credem niciodata in ele, cat despre visele sau semnele de la Dumnezeu date in vis , sunt mai mult decat sigur ca daca un vis ( mesaj ) vine de la Dumnezeu ai sa shtii asta cu CERTITUDINE. Intotdeauna mi-a parut rau dupa aceste vise erotice si cateodata am reusit sa ma trezesc singur din vis shtiin ca nu e bine ce fac ( neshtiind ca e vis ) , dar de cele mai multe ori nu am reusit sa ma controlez. Ca sa fac o paranteza , citeam recent despre "Razboiul Nevazut " in cartea cu acelasi nume si era o intrebare care ma bulversat , ma facut sa ma gandesc serios la ce se intampla in "capul nostru". Intrebarea este : " Cand spui ca mi-a venit o idee , de unde a venit exact ?" Si se poate discuta foarte mult pe aceasta tema a "Razboiului Nevazut" , dar cred ca si cu visurile e la fel , ele scot la iveala ( parerea mea ) unele din faptele sau dorintele noastre si cred ca ele pot fi modificate de fortele cele intunecate sau cele luminate , de Ingerii care ii purtam pe umeri . Foarte important e ca tot ce se intampla se intampla cu voia lui Dumnezeu , si ne vrea numai binele chiar daca sa ajungem la desavarsire trebuie sa trecem prin foc , ca sa ne curete de mizeria sufleteasca ! PS - Doamne Iisuse Hristoase , Fiul Lui Dumnezeu , Miluiestene pe noi pacatosii. Amin. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
prea multe pacate?! | rainbow | Pocainta | 11 | 08.01.2010 17:37:15 |
Pacate | iarta-ma | Pocainta | 13 | 27.09.2009 04:40:25 |
pacate | walmarc04 | Generalitati | 22 | 08.09.2008 01:12:42 |
Sapte noi pacate? | Dia20_diana | Biserica Romano-Catolica | 6 | 12.03.2008 08:42:28 |
Patimi si pacate | ancah | Generalitati | 2 | 23.01.2007 13:29:11 |
|