Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.07.2009, 00:05:46
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Uite, pentru fraza aceasta:
nu voi citi articolul!

Stiu ca vrei sa demonstrezi insistent ceva (eu nu prea mi-am batut capul cu acest subiect ca nu m-a prea interesat inainte de a spune Andrei ca orgasmul este gustarea raiului), dar acea fraza CONTAZICE BIBLIA.
In Facere citim ca Adam a "cunoscut-o" pe Eva DUPA pacatul primordial! (prin cap. 4, undeva).
Inainte de pacat nu a existat legatura trupeasca intre ei.

(De altfel este chiar logic.. inainte de pacat nu exista moarte, deci perpetuarea speciei era un nonsens)
Anna, sa stii ca te inseli cu interpretarea ta. Faptul ca Adam a cunoscut-o pe Eva dupa cadere nu inseamna ca dragostea, si unirea sexuala, nu erau programate si pentru inainte de cadere. Ele erau virtual si acolo, ca de aia l-a facut Dumnezeu pe oameni barbat si femeie. Daca nu ar fi fost caderea, sexualitatea ar fi fost altfel, nu stim cum, insa nu ar fi fost periculoasa si alunecoasa ca acuma. La fel si dragostea. Asta cred ca vrea sa zica autorul. Dumnezeu le-a dat de altfel porunca lui Adam si Eva 'cresteti si va inmultiti' inainte de cadere. Deci era prevazut unirea lor fertila dinainte de cadere; independent de ea.

Ti-ar folosi sa citesti articolul. Ideea lui de baza nu este ceea ce incercam eu sa demonstrez, de altfel. Iar autorul este un autor cat se poate de ortodox. Este 'preotul studentilor' din Bucuresti, de altfel, si este foarte implicat in ASCOR.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Dragostea de aproapele tau viviana Generalitati 9 28.07.2011 21:03:46
Dragostea de Hristos ! iustin10 Rugaciuni 1 18.03.2010 14:21:52
dragostea iuda Generalitati 3 20.09.2007 19:51:09
dragostea verona Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 127 23.11.2006 00:41:00
dragostea Saurian Generalitati 16 24.10.2006 16:34:48