![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Cristi, tarisoare mici sunt multe si sunt expuse marilor forte ale lumii in fata carora politic nu suflii. Insa sa nu exageram afirmind ca sunt popoare de nimic, papusari, ci pur si simplu IN MARE trebuie sa joci dupa cum ti se cinta. In mic insa mai scapam pe ici colo si ne mai facem de cap cu un porc, cu o tuica cu un vin fiert (lucruri interzise de codexul Alimentarius care ne va stringe de ...git
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
erata la nu-mi plac, am scris pardon pentru ca am gresit
|
|
||||
|
||||
![]()
Da, Ionuț, a fost o simplă glumă !
|
|||
|
|||
![]() Citat:
I Petru,2: 15. Căci așa este voia lui Dumnezeu, ca voi, prin faptele voastre cele bune, să închideți gura oamenilor fără minte și fără cunoștință. 16. Trăiți ca oamenii liberi, dar nu ca și cum ați avea libertatea drept acoperământ al răutății, ci ca robi ai lui Dumnezeu. 17. Dați tuturor cinste, iubiți frăția, temeți-vă de Dumnezeu, cinstiți pe împărat. 18. Slugilor, supuneți-vă stăpânilor voștri, cu toată frica, nu numai celor buni și blânzi, ci și celor urâcioși. 19. Căci aceasta este plăcut lui Dumnezeu, să sufere cineva întristări, pe nedrept, cu gândul la El. 20. Căci, ce laudă este dacă, pentru greșeală, primiți bătaie întru răbdare? Iar dacă, pentru binele făcut, veți pătimi și veți răbda, aceasta este plăcut lui Dumnezeu. 21. Căci spre aceasta ați fost chemați, că și Hristos a pătimit pentru voi, lăsându-vă pildă, ca să pășiți pe urmele Lui, 22. Care n-a săvârșit nici un păcat, nici s-a aflat vicleșug în gura Lui, 23. Și Care, ocărât fiind, nu răspundea cu ocară; suferind, nu amenința, ci Se lăsa în știrea Celui ce judecă cu dreptate. 24. El a purtat păcatele noastre, în trupul Său, pe lemn, pentru ca noi, murind față de păcate, să viețuim dreptății: cu a Cărui rană v-ați vindecat. 25. Căci erați ca niște oi rătăcite, dar v-ați întors acum la Păstorul și la Păzitorul sufletelor voastre. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sf Ap. Petru face o descriere a comportamentului smerit al crestinilor, comportament pe care noi INCA nu-l cunoastem in totalitate ci doar frinturi, insa acest popor descris de el nu este nici de papusari, nici de nimic. Si-ti spun si de ce: Un popor de nimic si de marionete si patachini nu se poate comporta CRESTIN nici macar in parte. Insa , din nou, NU avem voie sa absolutizam si sa generalizam. Toate padurile au uscaturi |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu ar trebui sa facem confuzie intre POPOR si populatie. Cred ca cele de mai sus se refera la o anumita categorie de populatie din care se detaseaza in mod suparator conducatorii din ultimii 61 ani: Dej, Ceausescu, Iliescu, Constantinescu, Basescu si ale lor cozi de topor. Ce quinta jenanta. Cand vorbim de POPORUL ROMAN atunci trebuie sa avem in vedere si dimensiunea lui temporala si filonul sau profund. Filon de esenta crestina care a dainuit si va traversa timpurile spre uimirea multora care nu inteleg semnificatiile majore si se impiedica in detalii si dubii nesemnificative. Este vorba, asa cum ii place lui Dan Puric sa aminteasca, de ROMANIA PROFUNDA. Cand vorbim de coloana vertebrala a POPORULUI NOSTRU nu uitati ca noi nu prea am avut zile in care sa ne trezim fara griji. Deasupra noastra s-au cocotat cu tupeu atatia si atatia far' de neam si ne-au tratat ca pe niste sclavi. Au incercat sa ne schilodeasca, dar s-au pierdut pe drum. Au alunecat in groapa de gunoi a vremurilor cand se credeau mai tari. Justitie divina. Asta nu inseamna ca noi suntem ei. Faceti un pic de arheologie morala cu ochii curati ai mintii si ai inimii si veti vedea si voi ca faceti parte dintr-un popor frumos cu un destin frumos. Post cu folos si mare grija in aceasta perioada cand incercarile sunt ceva mai subtile. Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..." |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In ceea ce ma priveste, as propune o lege care sa ia dreptul de a fi romani, celor care ponegresc poporul din care fac parte. Stiu ca nu este posibil, dar ar merita unii ca acestia... Una e sa critici un individ, sau un grup, si alta un popor intreg, mai ales facand parte din el. Practic te ponegresti si pe tine. si atunci de ce nu te limitezi sa te auto-ponegresti?!? |
|
|||
|
|||
![]()
Tu ai auzit de critica ziditoare? Scripturile sunt pline de ele.
Da, ma gindesc ca daca ar fi dupa unii si ce ar legisla ei sigur ne-am intorce la vinatoarea de vrajitori si smulsul limbii din gura si trasul in teapa(Nostlagicii dupa Tepes Voda. Slava Domnului ca exista si ginditori maturi si progresisti |
|
|||
|
|||
![]()
Bunastarea materiala, e din pacate impotriva cresterii duhovnicesti. Viitorul va aduce multa bunastare materiala (multora), in detrimentul vietii duhovnicesti; de aici sclavia, de care vorbeam inalta parte. Oamenii vor munci pe rupte, si se vor distra.
Nu a fost decat un "medicament" amar... |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Tara Sfanta | Lyllyana | Pelerinaje la locuri Sfinte | 24 | 04.09.2015 05:42:19 |
La Multi Ani..Tara mea de lacrimi,tara mea de dor | Scotland The Brave | Generalitati | 15 | 25.01.2012 05:24:16 |
vacanta la tara | lore86 | Generalitati | 2 | 26.01.2011 15:24:43 |
preotii de oras si cei de la tara | rentea | Preotul | 19 | 27.10.2009 00:08:14 |
|