![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Sfânta Agripina s-a născut și a trăit în Roma, în timpul împăratului Valerian ( 253 - 259 ) . Pentru că a refuzat să renunțe la credința creștină, Agripina a fost ucisă. Vasa , Paula și Agatonica au luat trupul Sfintei din Roma și l-au dus în Sicilia. La moaștele Sfintei Agripinia și-au găsit vindecarea mulți bolnavi. << Sălășluindu-se în locașul tău Lumina cea neapusă, purtătoare de lumină te arată pe tine , că trimiteai în noapte ca ziua lumina minunilor către cei ce te priveau >>.
+ Mâine 24 iunie, Biserica serbează + Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul ( Sânzienele- Drăgaica ) și + Sfântul Niceta de Remesiana și aducerea moaștelor Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava. [ Dezlegare la pește ].
|
||||
|
||||
|
Ziua de 26 iunie a fost declarată "Ziua Drapelului Național" de către Parlamentul României prin legea nr. 96 din 20 mai 1988.
Această zi a fost marcată de către autoritățile publice și de celelalte instituții, în colaborare cu Patriarhia Română, prin eparhiile din țară.
|
||||
|
||||
|
Sfinții Mucenici Chir și Ioan au trăit pe vremea împăratului Dioclețian ( secolul al IV-lea ) . Amândoi îngrijeau bolnavii , fără să primească vreo recompensă. Au fost uciși pentru credința în Hristos și sunt pomeniți de Biserică, în fiecare an , la 31 ianuarie. În timpul împăratului Arcadie și a patriarhului Teofil al Alexandriei , moaștele lor , făcătoare de minuni , au fost găsite printr-o descoperire dumnezeiască.
|
||||
|
||||
|
În fiecare an, a doua zi după sărbătoarea închinată Sfinților Apostoli Petru și Pavel , Biserica face pomenirea celor 12 Apostoli ai Mântuitorului : Petru , Iacov al lui Zevedeu , Ioan , Andrei , Filip , Bartolomeu , Matei , Toma , Iacov al lui Alfeu , Tadeu , Simion Cananeul , Iuda Iscarioteanul și Matia ( care a fost ales în locul lui Iuda ) .
- Tot azi : + Sfântul Ierarh Ghelasie de la Râmeț . Sfântul Ghelasie a trăit în secolul al XIV -lea , la Mănăstire Râmeț. Pentru viața sa curată , credincioșii l-au considerat sfânt incă din timpul vieții, iar apoi i-au cinstit moaștele, care au fost înzestrate de Dumnezeu cu darul vindecării de boli.
|
||||
|
||||
|
Originar din Trapezunt , Cuviosul Atanasie a intrat de tânăr într-o mănăstire de pe muntele Chiminan, din Asia , apoi s-a dus la Muntele Aton, în Macedonia . Fiind rugat de Nichifor Focas ( 963 - 969 ) , Cuviosul Atanasie a zidit o biserică închinată Sfintei Fecioare Maria , înconjurată de multe chilii. Pentru viața sa îmbunătățită, Dumnezeu i-a dăruit lui Atanasie darul facerii de minuni.
|
|||
|
|||
|
Luând asupra lui Crucea Domnului Nostru inca din tinerete, preafericitul nostru Parinte Sisoe se retrase in pustiul Schetis (adica "al Schitului"). Inainta atât de repede pe calea virtutii si in lupta ascetica incât fu in curând considerat de toti drept modelul de calugar. La putin timp dupa moartea Sfântului Antonie, pe când pustiile Sketis si Nitria incepeau sa fie populate cu prea multa lume, el se hotari sa mearga in partea interioara a muntelui, unde traise marele patriarh al pustiului, si care era pe atunci parasita din cauza invaziilor barbare (prin 357). Ramase acolo 72 de ani, urmând in toate pe Sfântul Antonie cel Mare.
Din Pateric: 1. Unui frate făcându-i-se strâmbătate de către alt frate, a venit la avva Sisoe și i-a zis: mi s-a făcut strâmbătate de cutare frate și eu voi să-mi fac izbândă. lar bătrânul îl ruga zicând: nu, fiule, ci lasă mai bine la Dumnezeu izbânda. lar el zicea: nu voi înceta până nu voi face izbândă. Și a zis bătrânul: să ne rugâm, frate! Și sculându- se, a zis bătrânul: Dumnezeule, nu mai avem trebuință de Tine, ca să porți grijă pentru noi, căci noi ne facem izbânda noastră. Deci, aceasta auzind fratele, a căzut la picioarele bătrânului, zicând: nu mă mai judec cu fratele, iartă-mă, avvo! 4. De multe ori îi zicea ucenicul lui avva Sisoe: avvo, scoală-te, să mâncăm! lar el zicea către dânsul: dar n-am mâncat, fiule? lar ucenicul îi răspundea: nu, părinte. Și zicea bătrânul: dacă nu am mâncat, ad-o să mâncăm. |
|
|
|||
|
|||
|
14. Se spunea despre avva Sisoe, că atunci când era să se săvârșească, șezând părinții lângă dânsul, a strălucit fața lui ca soarele. Și le-a zis lor: iată avva Antonie a venit! Și după puțin, a zis: iată ceata proorocilor a venit! Și iarăși fața lui, mai mult a strălucit. Și a zis: iată ceata apostolilor a venit. Și s-a îndoit fața lui iarăși. Și se părea, ca și cum el ar fi vorbit cu cineva și s-au rugat bătrânii de el zicând: cu cine vorbești, părinte? Iar el a zis: iată îngerii au venit să mă ia și mă rog să fiu lăsat să mă pocăiesc puțin. Și i-au zis lui bătrânii: nu ai trebuință să te pocăiești, părinte. Și le-a zis lor bătrânul: cu adevărat, nu mă știu pe mine să fi pus început. Atunci au cunoscut toți că este desăvârșit. Și iarăși, de năprasnă s-a făcut fața lui ca soarele și s-au temut toți. El le-a zis lor: vedeți, Domnul a venit. Iar Domnul a zis: aduceți-mi pe vasul pustiului! Și îndată și-a dat duhul. Și s-a făcut ca un fulger și s-a umplut toată casa (locul) de bună mireasmă.
18. A mers odată un mirean la avva Sisoe în muntele lui avva Antonie, având cu sine și pe fiul său. Și pe cale s-a întâmplat de a murit fiul și nu s-a tulburat, ci l-a dus cu credință la bătrânul. Și a căzut cu fiul său, ca și când ar fi făcut metanie ca să fie blagoslovit de bătrânul și sculându-se tatăl, a lăsat copilul la picioarele bătrânului și a ieșit din chilie afară. Iar bătrânul socotind că metanie îi face, i-a zis lui: scoală și ieși afară! (Căci nu știa că a murit). Și îndată s-a sculat copilul și a ieșit. Și văzându-l tatăl lui, s-a înspăimântat și intrând s-a închinat bătrânului și i-a vestit lucrul. Auzind bătrânul s-a mâhnit, căci nu voia să se întâmple aceasta. Dar i-a poruncit lui ucenicul său, ca nimănui să nu spună până la sfârșitul bătrânului. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Remember - TEOFIL PARAIAN | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 21 | 03.03.2011 19:24:48 |
| remember? | Corinanyc | Rugaciuni | 0 | 16.08.2009 10:05:06 |
| Remember Pr. Ioanichie Balan | jenica | Generalitati | 25 | 16.01.2008 17:10:49 |
|
|