Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Vechiul Testament

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.06.2009, 12:30:18
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Care e diferenta dintre moartea unui copil omorit de un urs trimis de Dzeu si avort?
In primul rand:
Creatorul accepta venirea omului pe lume pentru a participa de bunavoie la iubirea cu ceilalti oameni si cu El Insusi. Daca omul se inraieste intr-atat ca ajunge sa nu mai vrea sa-si atinga scopul nobil pentru care a fost creat, moare spiritual si imediat moare pentru totdeauna.

Diferenta:
Cazul 1: copilul se naste intr-o familie de pagani care se inchina la ulcele sau care slujeste raului si care nu are nici un gand de a se intoarce spre bine.
a) daca traieste o viata mizerabila spiritual dat fiind mediul negativ in care se dezvolta are 100% sanse sa-si rateze scopul existentei pe pamant. Si sa piara vesnic, fara posibilitatea de revenire in binele pentru care a fost proiectat.
b) Dumnezeu ia decizia sa-i incheie viata la 5 ani, varsta la care trecand la cele vesnice la fi primit de partea binelui etern. Raul pe care-l vezi tu din exterior este binele savarsit din mila si dreptatea divina.

Cazul 2: Un cuplu hotaraste sa raspunda cu NU afirmatiei Lui Dumnezeu care spune DA, SA FIE CONCEPUTA ACEASTA FIINTA. In momentul avortului, cuplul respectiv comite o crima, la fel ca si cum si-ar ucide copilul nascut de 2 saptamani, ca nu mai are cu ce-l hrani sau pentru alt motiv stupid. Crima se cheama. Uraciune, pacat strigator la cer, raspunsul cu moartea la dorinta vietii de a se exprima. Este triumful prematur al diavolului care lupta pentru extinctia noastra, pentru pierzania vesnica a sufletelor parintilor si al celui care comite infractiunea: doctorul.
Citat:
De unde stii ca nu si fatul avortat a fost sortit pieirii de insusi Dzeu?
Am explicat ca Dumnezeu a fost de acord ca acest suflet sa se nasca. El nu sorteste, nu predestineaza. Si apoi, nu stim noi ce se intampla cu acele suflete ucise prematur; eu nu cred ca vor avea parte de damnare vesnica pentru ca parintii sunt niste idioti (sa ne fie clar: idiotul este mai rau ca imbecilul).
Citat:
Bineinteles ca atunci cind spui: Judecatile Sale nu ne sunt cunoscute noua si nu ne este de nici un folos sa le stim, o spui doar atunci cind iti convine. De ce nu spui la fel si in cazul avortului?
Pai o spun, nu stii tu ce se intampla cu sufletele celor nenascuti. Problema este ce va fi cu criminalii???
Citat:
De ce nu spune la fel si C-tin si altii care tot incearca aici sa explice cum e cu Ilie si cei 42 de copii omoriti de Dzeu dintr-un moft?
Unde incearca sa explice ca Dumnezeu actioneaza din mofturi? Auzi, moft... :)))

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sfantul Ilie costel Diverse Sarbatori 33 19.07.2014 22:26:30
Ilie ortodox? tara tara vrem ostas Generalitati 22 21.07.2011 22:46:46
La Multi Ani ILIE! Melissa Generalitati 0 20.07.2011 10:30:28
sf. Ilie..derivatii nume??? jupinu Biserica Ortodoxa Romana 1 02.07.2007 22:16:18