Citat:
În prealabil postat de topcat
Te inseli.
De exemplu, pot sa dau ipoteza ca exista Dzeu si sa lucrez cu ea, chiar daca rationamentul, bazat pe educatie si intentii, imi spune cu totul altceva.
|
O premisa falsa duce la o concluzie falsa. Deci posibilitatea sa afirmi ceva ce nu crezi am eliminat-o pentru ca nu si-ar avea sensul. Pentru ca o discutie sa fie productiva trebuie sa fie clara, concisa, cu cartile pe fata, nu impregnata cu posibilitati care nu le crede nimeni si premise false.
Citat:
Si statul e laic, dar popii tot sint platiti de el, desi nu pot fi judecati de el, ci doar de insusi Dzeu, dupa cum sustineti.
|
Gresesti. Orice preot i se poate lua dreptul de a profesa, exact ca in cazul medicilor. Nu doar Dumnezeu judeca preotii ci si Biserica. Esti dezinformat.
Citat:
Ma confunzi, eu nu imi imaginez nici un Dzeu
|
Citat:
Ce invataturi crestine? Sa omori pe oricine care nu crede in Dzeu? Sa omori un copil care ride de un popa? Si, mai ales, in Dzeul pe care eu mi-l imaginez?
|
Nu te confund deloc.
Citat:
Vezi ca te contrazici cu confratii tai, care spun ca crestinismul nu are morala, are doar niste reguli care duc spre mintuire.
|
Pentru ca un dialog sa fie productiv trebuie gasite punctele comune. Daca nu se gasesc punctele comune nu exista un dialog ci doar o confruntare de teorii. Eu vreau sa discut cu tine, deci prefer sa etichetez lucrurile asa cum consideri tu daca nu am nimic de pierdut ca sa avem un subiect comun pe care sa discutam. Ti se pare gresit? Daca da, pot lua ca si tine atitudinea "Mi se rupe de ce spui, eu o tin doar pe a mea!" doar ca in cazul asta dialogul nu ar mai fi unul constructiv.
Citat:
Catelusii de care vorbesti sint majoritari ortodocsi
...
Societatea denaturata de care vorbesti e majoritar credincioasa.
|
Credincioasa cu numele sau cu fiinta? Credinciosi cu numele sunt multi, dar crestini sunt putini. Daca vrei sa vezi adevarul deschide-ti ochii, nu ii baga pe toti in aceeasi oala pentru ca poti trage concluzii foarte ciudate
Citat:
Poti sa imi spui si ca sint cretin de-a dreptul, eu tot o iau ca pe o gluma
|
As putea, dar care ar fi rostul?