![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Poate ai gasit raspunsul pana acum ,totusi pot sa-ti spun ca si eu am intalnit intr-o rugaciune de dimineata .. manec - dupa ceva cercetari am aflat ce inseamna
deci a maneca= sa te scoli din zorii zilei , dis de dimineata
|
|||
|
|||
|
Am si eu o intrebare habarnista lingvistica: este in canonul de la impartasanie, oda a 7ea, in prima stihira:
'Împărtășirea nemuritoarelor Tale Taine, Hristoase, să-mi fie mie acum izvor de bunătăți, lumină, viață, nepătimire și solire spre adăugirea și înmulțirea dumnezeieștii Tale bunătăți, ca să Te slăvesc pe Tine, Cel ce singur ești bun.' Ce inseamna solire? Desi stiu textul asta si in alte limbi, nu am reusit sa determin care e sensul cuvantului solire pe romaneste si de unde vine... Nu este nici in DEX. Ma gandesc, ce noroc avem noi romanii ca nu intelegem CATE UN cuvant din slujbe si rugaciuni, grecii si rusii au noroc cand inteleg CATE UNUL. (exagerez nitel, da nu chiar asa mult cum pare) |
|
|
||||
|
||||
|
Salvare, cred.
|
|
|
|||
|
|||
|
Eu banuiam ca vine de la sol, adica mesager, care pregateste venirea cuiva de ex...
Stii etimologia? |
|
|
||||
|
||||
|
iata ce am gasit despre [COLOR=purple]solire[/COLOR] [COLOR=black]:[/COLOR]
solíre, solíri, s.f. (înv.) acțiunea de a prezenta solia; mijlocire, [COLOR=#0000ff]intervenție[/COLOR]. In textul tau Ionut ,mijlocire ar fi mai potrivit. Scuze daca interventiile mele sunt nepotrivite .
|
||||
|
||||
|
8. De se s-a mantuit Lazar? Pentru ca era sarac?
|
||||
|
||||
|
Dumnezeu nu cauta nici la rang nici la avere, ci la inima noastra - asa ca ,nu cred ca s-a mantuit Lazar doar pentru ca era sarac. Putea sa fie sarac dar ticalos la suflet.
Lazar prin rabdarea cu care a suportat saracia, foamea ,dispretul celor jur ,boala caci zacea plin de bube pe care i le lingeau cainii , s-a mantuit..
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| intrebari... | victortiti89 | Din Noul Testament | 7 | 17.12.2011 18:39:11 |
| Intrebari | sebastian1988 | Homosexualitatea | 7 | 01.06.2011 20:21:23 |
| Intrebari | mihai.radulescu2003 | Generalitati | 13 | 14.04.2011 14:37:38 |
| intrebari | catalinabalhui | Nunta | 4 | 26.03.2009 20:38:37 |
|
|