Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.05.2009, 16:41:01
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

am vazut multi tineri in situatia asta.in cele mai multe cazuri s-a ajuns la compromis:fie si muzica, dar renuntam la obiceiuri pagane. noi am facut nunta duminica, am participat la liturghie si ne-am impartasit impreuna cu nasii, apoi a urmat masa dar fara muzica de dans.doar muzica religioasa, de genul pricesnelor.in aceasta situatie nunta s-a gatat la 8.daca ar fi sa o iau de la capat, adica sa ma intorc in urma cu cativa ani, n-as mai face la fel. as alege si o muzica de dans, dar de buna calitate. sa nu mai spun ca mi-am pus toate rudele"in cap", dar nu au avut ce face, caci eram foarte incapatanata.iti dau un sfat:FA O NUNTA DE CARE AI VREA SA-TI AMINTESTI CU BUCURIE TOATA VIATA!
Reply With Quote
Vechi 25.05.2009, 17:04:38
dianadi's Avatar
dianadi dianadi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2009
Locație: Londra
Implicit

Un obicei la care am renuntat la nunta mea a fost Iertaciunea. Nu stiu dc se practica in toate zonele tarii dar la noi e ceva uzual- in ziua nuntii, inainte de a pleca la Biserica tinerii se aseaza in genunchi in fata parintilor si isi cer iertare....
Mie nu mi-a placut din cauza ca am considerat ca nunta nu e un pacat care il savarsesti si iti ceri iertare ca mergi sa te cununi ci din contra, si in plus iertare am cerut de la parinti inainte de a merge la spovedanie. Dar din cauza ca obiceiul este insotit de mult teatru si circ este foarte popular si iubit si se fac pregatiri speciale pt acest moment--de aceea cand am spus ca nu vreau sa aud de asa ceva mi i-am pus pe toti in cap. Parintii nu au inteles explicatia noastra dar la urma urmei a fost nunta mea si au trebuit sa imi faca pe plac.
Vechi 25.05.2009, 18:37:27
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dianadi Vezi mesajul
Un obicei la care am renuntat la nunta mea a fost Iertaciunea. Nu stiu dc se practica in toate zonele tarii dar la noi e ceva uzual- in ziua nuntii, inainte de a pleca la Biserica tinerii se aseaza in genunchi in fata parintilor si isi cer iertare....
Mie nu mi-a placut din cauza ca am considerat ca nunta nu e un pacat care il savarsesti si iti ceri iertare ca mergi sa te cununi ci din contra, si in plus iertare am cerut de la parinti inainte de a merge la spovedanie. Dar din cauza ca obiceiul este insotit de mult teatru si circ este foarte popular si iubit si se fac pregatiri speciale pt acest moment--de aceea cand am spus ca nu vreau sa aud de asa ceva mi i-am pus pe toti in cap. Parintii nu au inteles explicatia noastra dar la urma urmei a fost nunta mea si au trebuit sa imi faca pe plac.
Minunat obicei! Eu nu am auzit despre el.Se vede însă că este de mare ajutor celor care au privilegiul de a-l practica. Spun aceasta deoarece, semnătura ta este asemenea acestui obicei pe care însă l-ai generalizat.Foarte frumos!
Reply With Quote
Vechi 26.05.2009, 08:18:23
fall3n fall3n is offline
Member

Data înregistrării: 04.03.2009
Locație: Ramnicu Sarat jud Buzau
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fall3n
Smile multumesc tuturor...

multumesc tuturor care si_au facut putin timp pentru a_mi raspunde si celor care poate vor mai raspunde :)..o sa iau cate putin din sfatul fiecaruia si cu ajutorul lui Dumnezeu voi face acest pas al casatoriei fie el usor sau greu..important sa o incep(casatoria) cu binecuvantarea Sa..inca o data multumesc tuturor
Reply With Quote
Vechi 26.05.2009, 09:15:34
axios's Avatar
axios axios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.02.2009
Locație: suceava
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru axios
Implicit ...

sa faceti cum simtiti voi dar... sa va ganditi si la parintii vostri. ei va iubesc, sunteti mandria lor, e normal sa-si doreasca ceva deosebit pentru copiii lor. orice lucru pe care il considerati inutil si vreti sa-l scoateti sa o faceti delicat, fara sa-i raniti... cu putin compromis se pot rezolva lucrurile si nunta poate sa fie placuta pentru toti. sa fie intr-un ceas bun!
Domnul si Maica Domnului sa va calauzeasca toata viata!
Vechi 26.05.2009, 16:17:42
fall3n fall3n is offline
Member

Data înregistrării: 04.03.2009
Locație: Ramnicu Sarat jud Buzau
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fall3n
Smile

ai dreptate axios..o sa incercam pe cat putem sa nu-i ranim chiar daca sunt asa cum ziceam mai sus putini dificili..multumim frumos de urari..asemenea si tie..
Reply With Quote
Vechi 27.05.2009, 15:28:08
kosmy022 kosmy022 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.02.2009
Locație: Romania, Timisoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dianadi Vezi mesajul
Mie nu mi-a placut din cauza ca am considerat ca nunta nu e un pacat care il savarsesti si iti ceri iertare ca mergi sa te cununi ci din contra, si in plus iertare am cerut de la parinti inainte de a merge la spovedanie.
iertarea asta n-o ceri pt ca faci nunta, iti ceri iertare pt ce le-ai gresit cat ai stat cu ei, cu parintii. E un gest frumos, chiar crestinesc, mie nu mi se pare de lepadat. La noi in zona nu se face.
"Ie-ti mireasa iertaciune
De la mama-ta si spune:
-Mama, de vrei, sa ma ierti
Ca de astazi nu ma vezi.
Cu tine cat am trait
Un picut am mai gresit.
Ca nu-i fata sa se nasca
La parinti sa nu greseasca" (Cantec din Maramures)
Reply With Quote
Vechi 27.05.2009, 17:57:33
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Prin Taina Cununiei, ziua nuntii se aseamana unei zile de sarbatoare, unei zile de praznic. In acest sens, amintesc doar doua aspecte: reprezinta unul din momentele cand, concomitent, suntem mai aproape de Dumnezeu, de cei de langa noi si de noi insine; ca orice praznic ne deschide timpului Bisericii, adica vesniciei.
Reply With Quote
Vechi 29.12.2009, 20:24:46
camigmail camigmail is offline
Junior Member

Data înregistrării: 16.10.2008
Implicit Doamne ajuta!

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
am vazut multi tineri in situatia asta.in cele mai multe cazuri s-a ajuns la compromis:fie si muzica, dar renuntam la obiceiuri pagane. noi am facut nunta duminica, am participat la liturghie si ne-am impartasit impreuna cu nasii, apoi a urmat masa dar fara muzica de dans.doar muzica religioasa, de genul pricesnelor.in aceasta situatie nunta s-a gatat la 8.daca ar fi sa o iau de la capat, adica sa ma intorc in urma cu cativa ani, n-as mai face la fel. as alege si o muzica de dans, dar de buna calitate. sa nu mai spun ca mi-am pus toate rudele"in cap", dar nu au avut ce face, caci eram foarte incapatanata.iti dau un sfat:FA O NUNTA DE CARE AI VREA SA-TI AMINTESTI CU BUCURIE TOATA VIATA!
Cred ca ai facut bine ca nu ai avut muzica de dans! Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 31.12.2009, 18:13:14
oanamiki26 oanamiki26 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 23.02.2009
Implicit

Chiar nu inteleg de ce ar putea fi pacat o muzica de dans, de calitate....de care sa iti amintesti cu placere...
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Muzica crestin ortodoxa (psaltica) pe engleza mihailt Muzica Bisericeasca 5 27.05.2013 17:28:01
Habotnicia (crestin ortodoxa) Eugen7 Pocainta 30 06.08.2012 19:27:03
Tabara crestin-ortodoxa potoceanc Sectiune dedicata profesorilor de religie 4 20.01.2010 12:45:28
CARTE crestin ortodoxa ONLINE Adi_Luntras Stiri, actualitati, anunturi 0 29.10.2006 16:13:54