![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]()
am vazut multi tineri in situatia asta.in cele mai multe cazuri s-a ajuns la compromis:fie si muzica, dar renuntam la obiceiuri pagane. noi am facut nunta duminica, am participat la liturghie si ne-am impartasit impreuna cu nasii, apoi a urmat masa dar fara muzica de dans.doar muzica religioasa, de genul pricesnelor.in aceasta situatie nunta s-a gatat la 8.daca ar fi sa o iau de la capat, adica sa ma intorc in urma cu cativa ani, n-as mai face la fel. as alege si o muzica de dans, dar de buna calitate. sa nu mai spun ca mi-am pus toate rudele"in cap", dar nu au avut ce face, caci eram foarte incapatanata.iti dau un sfat:FA O NUNTA DE CARE AI VREA SA-TI AMINTESTI CU BUCURIE TOATA VIATA!
|
|
||||
|
||||
![]()
Un obicei la care am renuntat la nunta mea a fost Iertaciunea. Nu stiu dc se practica in toate zonele tarii dar la noi e ceva uzual- in ziua nuntii, inainte de a pleca la Biserica tinerii se aseaza in genunchi in fata parintilor si isi cer iertare....
Mie nu mi-a placut din cauza ca am considerat ca nunta nu e un pacat care il savarsesti si iti ceri iertare ca mergi sa te cununi ci din contra, si in plus iertare am cerut de la parinti inainte de a merge la spovedanie. Dar din cauza ca obiceiul este insotit de mult teatru si circ este foarte popular si iubit si se fac pregatiri speciale pt acest moment--de aceea cand am spus ca nu vreau sa aud de asa ceva mi i-am pus pe toti in cap. Parintii nu au inteles explicatia noastra dar la urma urmei a fost nunta mea si au trebuit sa imi faca pe plac.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
multumesc tuturor care si_au facut putin timp pentru a_mi raspunde si celor care poate vor mai raspunde :)..o sa iau cate putin din sfatul fiecaruia si cu ajutorul lui Dumnezeu voi face acest pas al casatoriei fie el usor sau greu..important sa o incep(casatoria) cu binecuvantarea Sa..inca o data multumesc tuturor
|
|
||||
|
||||
![]()
sa faceti cum simtiti voi dar... sa va ganditi si la parintii vostri. ei va iubesc, sunteti mandria lor, e normal sa-si doreasca ceva deosebit pentru copiii lor. orice lucru pe care il considerati inutil si vreti sa-l scoateti sa o faceti delicat, fara sa-i raniti... cu putin compromis se pot rezolva lucrurile si nunta poate sa fie placuta pentru toti. sa fie intr-un ceas bun!
Domnul si Maica Domnului sa va calauzeasca toata viata!
|
|||
|
|||
![]()
ai dreptate axios..o sa incercam pe cat putem sa nu-i ranim chiar daca sunt asa cum ziceam mai sus putini dificili..multumim frumos de urari..asemenea si tie..
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Ie-ti mireasa iertaciune De la mama-ta si spune: -Mama, de vrei, sa ma ierti Ca de astazi nu ma vezi. Cu tine cat am trait Un picut am mai gresit. Ca nu-i fata sa se nasca La parinti sa nu greseasca" (Cantec din Maramures) |
|
|||
|
|||
![]()
Prin Taina Cununiei, ziua nuntii se aseamana unei zile de sarbatoare, unei zile de praznic. In acest sens, amintesc doar doua aspecte: reprezinta unul din momentele cand, concomitent, suntem mai aproape de Dumnezeu, de cei de langa noi si de noi insine; ca orice praznic ne deschide timpului Bisericii, adica vesniciei.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Chiar nu inteleg de ce ar putea fi pacat o muzica de dans, de calitate....de care sa iti amintesti cu placere...
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Muzica crestin ortodoxa (psaltica) pe engleza | mihailt | Muzica Bisericeasca | 5 | 27.05.2013 17:28:01 |
Habotnicia (crestin ortodoxa) | Eugen7 | Pocainta | 30 | 06.08.2012 19:27:03 |
Tabara crestin-ortodoxa | potoceanc | Sectiune dedicata profesorilor de religie | 4 | 20.01.2010 12:45:28 |
CARTE crestin ortodoxa ONLINE | Adi_Luntras | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 29.10.2006 16:13:54 |
|