![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
”Că-i greu mult soare să îndure Ciupearcă crudă, de pădure... Că sufletul nu e fântână decât la om, fiară bătrână; iar la făptură mai firavă pahar e gândul, cu otravă.” |
|
||||
|
||||
![]()
Mihailt, dar tu cati ani ai? Nu ai dat Bacul inca? Maitreyi era in programa de Bac de foarte mult, timp, era cand am dat eu Bacul acum 6-7 ani. Asa cum spune si Lepetitmoc, lecturile din prgrama au ca scop marirea orizontului elevilor, iar erotismul este ,vrei nu vrei, parte din viata cotidiana. Macar erotismul din cartile din programa nu e cel vulgar, de tip manelist, asa ca au si copiii posibilitatea sa vada (citeasca) ceva altfel decat cotidianul care ne inconjoara.
|
|
|||
|
|||
![]()
Mai mihailt, tu ai interzice si Cantarea Cantarilor
"Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului, si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos,atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul" (Dostoievski) "Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu am citit Maitrey la 16 ani desi nu era in programa... Am citit si cele o mie si una de nopti si la Medeleni vol 2 tot asa, fara sa fie in programa. Daca se face la scoala risca mai putin sa il citeasca decat daca nu se face. ;-) Cum zic si ceilalti, mai bine texte din astea de calitate decat erotism vulgar cu care oricum au de a face. |
|
|||
|
|||
![]()
Da chiar, ganditi-va daca n-ar mai intra in contact cu erotismul in arta macar, si doar cu vulgaritati. In mod logic le-ar ramane doar doua optiuni: sa devina niste obsedati sexual sau sa respinga in mod total sexul. Nici n-ar mai stii ca relatia barbat-femeie poate fi si ceva sublim. Bine, asta gandind asa rational.
"Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului, si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos,atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul" (Dostoievski) "Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Tu crezi ca oamenii nu trebuie sa aiba o cultura religioasa (si prin extensie o cultura generala) serioasa? Nu ne putem limita numai la operele Sfintilor Parinti si la Scripturi. Si eu am citit cartea lui Eliade. Am mai citit si cateva scrieri hinduiste si despre religiile orientale si n-am fost niciodata atras de nici un fel de yoga, desi multi colegi de scoala frecventau des cluburi de genul. Eu am preferat sa-L caut pe Dumnezeu in ortodoxie - si aici nu-mi lipseste nimic.
|
|||
|
|||
![]()
Eu am aproape 31 de ani acum.
Adica am dat bacalaureatul acum 12 ani. Dom-le fara suparare dar Mircea Eliade cand a scris Maitrey nu avea nici macar capacitatea sa se exprime literar. (nu stiu daca a ajuns sa aibe vreodata aceasta.) Romanul seamana foarte tare cu proza gen Sandra Brown. Ce sa studieze? Pe Panait Istrati l-ati citit? Sau pe Mihail Sadoveanu? si mai sunt suficienti mari scriitori romani,mari cu adevarat. Eu am vazut la Caragiale numai proza de mahala. Literatura ar trebui sa fie o arta sa faca sufletul uman mai frumos nu sa il urateasca prin tragedii erotice ieftine cum sunt cele ale lui Eliade sau prin mahalagisme cum sunt cele ale lui Caragiale. |
|
|||
|
|||
![]()
Eliade nu a fost un mare istoric a religiilor.
Nici macar crestin ortodoxia nu o intelesese si scria numai absurditati unele din ele de-a dreptul penibile. De exemplu: Dumnezeu ii izgoneste pe Adam si Eva din Rai pentru ca e invidios pe ei si ii este frica ca ar fi mancat din nou din "pomul vietii" si ar fi ajuns ca Dumnezeu. Nici macar atat nu intelesese Eliade ca pomul vietii era lucrarile necreate ale lui Dumnezeu.Si ca Dumnezeu ia din Rai pe Adam si Eva si ii pune pe Pamant pentru ca in Rai Adam si Eva nu ar mai fi avut acum decat o existenta nefericita.Si apoi ar fi murit de foame,ca acum nu mai puteau trai prin impartasirea de harul lui Dumnezeu.Si nu face o minune mai mare spre a-i tine in viata mai mult de 900 de ani pentru ca sa nu se invesniceasca in pacat si sa ramana morti sufleteste pe vecie. Daca atat de superficial intelesese crestin ortodoxia e clar cam cat de bine "intelesese" celalte religii. |
|
|||
|
|||
![]()
Pfff, no comment
|
|||
|
|||
![]()
Ei nu o fi scris numai absurditati,dar scria destule.
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Poate un crestin ma poate ajuta? | andrei1994 | Umanitare | 6 | 16.10.2011 16:02:01 |
Problema pentru liceu teologic | Dragoshel | Sectiune dedicata profesorilor de religie | 5 | 17.02.2011 18:52:12 |
nu am inteles ceva din pateric poate ma ajuta cineva | annajanette | Generalitati | 10 | 14.07.2010 13:32:47 |
Poate imi dati shi mie un sfat ceva... | Silencer | Intamplari adevarate | 7 | 12.08.2008 21:35:25 |
Religia in liceu | steffiy | Teologie si Stiinta | 8 | 08.03.2008 21:12:02 |
|