![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
eu nu cer celor care nu pot sa realizeze asta sa o faca , ci doar am vrut sa aduc la lumina adevarul si atata ... asta era si numele topicului de altfel ... deci unde e mandria ? sunt mandru ca vreau sa fac cunoscut un adevar , fara sa cer altora sa realizeze asta ? eu am spus : daca ar realiza si ceilalti asta ar fi bine , dar nu zic ca si pot ceilalti sa o faca ; din contra , am precizat ca nu o sa poata ...
sf iosif si el le-a zis acelasi lucru : chiar daca acuma nu puteti purta inca starea asta , totusi v-o fac cunoscuta ... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
" Mai stii ceva? La femeie cand are ganduri se produce un fel de scurgere, din cauza excitatiei, se produce un lichid vaginal care se poate nmi si el scurgere, desi nu e in general prea abundent. Poate la asta s-o fi referit?? Dar nu cred eu ca stia asa bine chestiile astea femeiesti, fiind calugar. "
iata ca te apropiide adevar : asa este : s-a referit si la acele scurgeri necantitative care vin si la femei si la barbati de la gandurile de desfranare ; insa cert este si asta : si in timpul somnului la barbat , dar si la ciclu la femeie , are loc si o scurgere de samanta ; in timpul ciclului se elibereaza si samanta , nu numai sange ... ori si asta e pacat ... ca daca nu ar fi , nu ar fi femeia orpita de la impartasanie , ci doar barbatul ... |
|
|||
|
|||
![]()
" Pai asta nu-i mandrie, frate emanuel? sa zici ca noi n-o sa putem dar tu poti.. vai... "
daca am spus ca voi nu puteti si eu pot ( am spus ca eu pot nu din motiv ca sa ma laud ci dar ca sa arat ca e posibil si ca nu e halucinatie ) nu e mandrie deloc , e un adevar ... daca insa spun toate aceste doar de dragul de a ma lauda pe mine insumi atunci ar deveni mandrie ; insa eu nu spun astea din mandrie si slava desarta ci din compatimire ... e un sentiment crestinesc ... ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si esti in pericol si de mandrie, pt ca nu am vazut pe nimeni inca sa te aprobe in interpretarea ta pe aici. Nici Traditie1 nu e de acord cu teoria asta. Noapte buna si vise frumoase! Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
" Daca vei citi pe Sf Maxim Marturisitorul vei afla ca placerea trupeasca nu a existat inainte de cadere. Ti se pare ca ai inteles, dar ai o cunoastere bazata pe rationamente asupra materiei, pe cand curatia se bazeaza pe ratiuni duhovnicesti, asupra realitatilor ceresti, valabile vesnic, si dupa invierea de obste, cand oamenii nu se vor mai inmulti. "
gresit ... sf maxim a spus ca exista placere exagerata , si nici pofta de placere , asta a spus ... dar nu a spus ca nu exista absolut nici o placere in actul dragostei dintre barbat si femeie ... asta ar fi absurd , e ca si cum de acuma am ajunge sa uram cu totul orice placere si fericire ... insa nu e asa ... Dumnezeu a sadit si nevoile si placerile in om , si astea sunt sentimente firesti , atat timp cat se pastreaza in limitele de dinainte de cadere , adica orientate in Dumnezeu spre cunoasterea de Dumnezeu ... dupa inviere oamenii nu se vor mai inmulti sexual din alte motive ( stim ca inainte de cadere oamenii se inmulteau si aveau si porunca in sensul asta ) ; ei nu se vor mai inmulti deoarece , firea omeneasca a fost transfigurata prin inomenirea Cuvantului Lui Dumnezeu ; iar aceasta transfigurare a trupului omenesc presupune si faptul ca omului i s-a modificat putin scopul fata acela care il avea inainte de cadere : inainte de cadere omul avea ca scop sa traiasca pentru a-l cunoaste pe Dumnezeu , acuma insa , dupa inviere , omul va avea alt scop : sa fiecare om va avea scopul de a aduce pe toti ceilalti la mantuire si la cunoasterea de Dumnezeu , deci sa contribuie la mantuirea omenirii ; acest este noul scop al omului de la venirea lui Hristos pe pamant ... printre altele aceasta transfigurare inseamna si incetarea procesului de inmultire a omenirii pe cale sexuala ... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
"Mai prietene, tu ai lipsit de la orle de educatie sexuala, am dreptate?
Cum sa ai ovulatie fara menstruatie, ca daca ai ovulatie se pregateste mucoasa uterina sa primeasca embrionul, sa-l nideze, si daca se pregateste si ovulul nu e fecundat, ramane toata mucozitatea aia in uter si il infunda.. Dupa cateva cicluri are niste dureri groaznice si se infecteaza... " in primul rand de la cadere mucoasa aia e prea abundenta ... apoi chiar daca ar fi ceva mucoasa in uter si ovulul nu ar fi fecundat , mucoasa ar trebui sa se absoarba si nu sa produca ciclu si scugere de samanta si sange ... scurgerea asta de samanta si sange e nefireasca si de aia e pacat ... mucoasa din stomac e la fel : daca ai stress si nervi , se inmultete exagerat si produce ulcer ... asa si cu mucoasa aia din uter , de la pacate e prea multa si prduce scurgeri in loc sa se absoarba ... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si chiar daca ar fi asa, sa nu se mai produca mucoasa sau sa se rezoarba, ovulul nefecundat unde se duce? se intoarce la mama lui? |
|
|||
|
|||
![]()
da am citit-o filocalia sf maxim marturisitorul ... spune ca oamenii nu au trait inca inmultirea in rai , insa ea exista si urma sa o puna in aplicare .. aveau si porunca in sensul asta ; iar inmultirea dinainte de cadere nu era pe alta cale decat cea sexuala , ca de aia a si facut Dumnezeu barbat si femeie ... faptul ca actul era muuult mai duhovnicesc si mai curat , fara de patima asta e altceva , insa asta nu schimba problema , inmultirea era tot pe cale sexuala si asta presupunea si o oarecare placere , insa o placere orientata spre Dumnezeu si nu spre satisfactia personala egoista ...
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 | georgeval | Din Vechiul Testament | 25 | 25.10.2016 06:31:20 |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
|