![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Sper sa gasesti un preot bun sa te indrume. Se tine o slujba speciala pentru asa ceva.
|
|
|
|||
|
|||
|
Multumesc pentru sfaturi. Am sa vorbesc inainte cu un calugar de la manastire, sa vad pe ce drum ma va indruma. Multumesc!
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Drumul convertirii este unul dificil si nu de putine ori presarat cu obstacole, dintre care si smintelile. De aceea trebuie sa cauti cu luare aminte. Dumnezeu sa te ajute pentru gandul cel bun. |
|
|
|||
|
|||
|
Roaga-te mai intai ca Domnul sa-ti scoata in cale omul potrivit , calugarul, preotul care sa-ti dea sfaturi sporitoare si intaritoare. Te asteapta multe incercari, dar rezista, rezista si nu te lasa infrant de piedicile pe care necuratul le va aseza miseleste in calea ta.
Domnului sa ne rugam ! |
|
|
|||
|
|||
|
Erwin tu vrei sa-ti schimbi confesiunea nu religia, ca crestin ramii!
Sint un necunoscut pentru tine, dar poate imi spui si mie ce nu-ti place la reformati si de ce neaparat la ortodocsi? Daca traiesti in tara sau in afara? Daca o faci din convingere sau din necesitate? Si nu in ultimul rind daca te-ai gindit bine. Pentru multi odata trecuti la o alta confesiune s-a terminat orice munca; ori in cazul asta poti ramine linistit reformat (nu confesiunea mintuieste) Daca faci pasul din necesitate o sa aveti o viata grea. Sincer pe mine (care am ocazia sa vad astfel de "treceri") nu ma bucura de loc! Abia unul din 3-4 chiar devine ortodox! |
|
|
|||
|
|||
|
Eu merg de 2 ani la biserica ortodoxa, is alte obiceiuri e mult mai interesant decat la reformati. Am o prietena ortodoxa si vrem sa avem o viata impreuna. Stiu ca nu e usor, dar cred ca merita !
|
|
|
|||
|
|||
|
" nu confesiunea mintuieste "
vrei sa spui ca cei de alte credinte se pot mantui prin credinta lor gresita ??? nu exista mantuire decat prin credinta ortodoxa si in biserica ortodoxa ... |
|
|
|||
|
|||
|
M-am gindit eu.....
Sigur ca merita prietene. Indiferent ce ai realizat tu vreodata in viata ta asta este cea mai mare realizare! Dar trebuie sa vii cu totul la ortodoxism si sa te astepti la incercari deosebit de grele. Adesea se intimpla chiar ca cel "venit" sa aibe probleme cu perechea care era ortodoxa (dar mai mult cu numele) si cite si mai cite.............. Oricum succes! |
|
|
|||
|
|||
|
Merita ,desigur ca merita... Ortodoxia este cel mai frumos dar pe care ni l-a facut noua Dumnezeu... Ortodoxia e totul...AI SA VEZI.Maica Domnului o sa te apere si o sa te indrume asa cum nu demult pe Steinhardt.Ai sa vezi .. Viata in Hristos este cea mai bogata .. Cu Mantuitorul toate sunt mai usoare .Ia legatura cu parintele Irineu Curtescu ,care este un parinte deosebit(vei vedea).Il gasesti la Manastirea Ponor...langa Aiud.nu stiu sa iti zic sigur unde este aceasta manastirea dar acolo daca ajungi ,,,e super ok.Dumnezeu sa te ocroteasca si nu te mai lua dupa cei care zic ca e greu.Dumnezeu le da incepatorilor mult mult har
.Doamne miluieste! |
|
|
|||
|
|||
|
Pt. EWIN<< Iubtul meu frate nu vreau sa crezi ca eu ca sInt ortodox sInt mai bun sau mai iubit de DUMNEZEU ca tine pentru ca Iisus Hristos doreste ca tot omul care a venit In lume (care sa nascut ) sa se MIntuiasca si sa nu piara sa fie viu prin Insusi Moartea si Invierea sa cea de atreia zi. Uita eu traiesc departe de tara de mai bine de 6 ani nu am fost in tara traiesc In Spania oTara cu majoritate Catolica cum si Romania este Ortodoxa vreau sa spun ca aici avem biserici Ortodoxe si preoti pe care ia trimes bunul Dumnezeu aici unde traiesc eu pe raza de 300 Km sInt mai mult 5 biserici si am fost la unele din ele din dragoste si din curiozitate sa vad daca vin Oameni la Sf. Biserica si Slava Lui DUmnezeu ca vin CU exceptia a una unde preotul a Apucat spre catolicism aici oameni sau departat si biserica este aproape goala , nu vreau sa spun ca Biserica catolica are ceva aparte ce eu nu accept dar In majoritatea bisericilor ortodoxe vin spanioli si de alte natii care sau casatorit cu romInce sau cu romIni si am vorbit cu uni sa am intrebat ce au gasit aparte sau ce nu le place ,sti ce au raspuns unii totul este diferit si mai multa caldura si dulceata ata este ce credu si eu ca la noi unde avem duhovnici buni cu frica lui DUMNEZEU acolo este adunare mare de suflete si dupa cum spune MIntuitorul unde vor fi doi sau trei adunati in numele meu acolo voi coborI si eu in mijlocul lor sa ma intelegi ca HRISTOS coboara in Chip ne vazut de ochi nostri dar daca vom cere de la Tatal ceva In numele LUI cu credinta atunci le vom si primi , roagal pe Bunul Dumnezeu ca In numele preaiubitului sau FIU sa te lumineze cu lumina cunostintei si a voi lui si sa te indrepte pe calea cea buna a imparatiei cerurilor ca tu sa alegi sa slujest lui in locul in care tea chemat si unde el voieste ca si eu zic in rugaciunea mea saraca ca Domnul mile si al dragostei sa te bine cuvInteze cu bine cuvIntarea lui cea cereasca amin amin amin Slava Tatalui si fiului si SfIntului Duh amin sa te lumineze Domnul cu lumina cunostintei lui amin ++++++++++++
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| vreau sa imi schimb duhovnicul | oanamiki26 | Generalitati | 77 | 08.11.2017 17:18:27 |
| Schimb de carti | Mihnea Dragomir | Stiri, actualitati, anunturi | 14 | 31.08.2011 10:02:40 |
| Schimb de Carte Ortodoxă | stefania2011 | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 25.06.2011 12:41:09 |
| vreau sa infintez manastire - vreau informatii co | rusu | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 26.06.2008 13:04:07 |
|
|