Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.05.2009, 10:55:39
eduardd
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de emanuel2007 Vezi mesajul
desigur , eu nu te reduc la simpla erezie ce o propovaduiesti ; ai sansa mare de mantuire inca ... insa asta depinde si de ravna ta si de cat de repede ai sa te corectezi de balast ...
orice om are si calitati si trebuie recunoscute ; nu e bine sa califici omul ca fiind numai eretic si gata ; in societate este bine chiar ca sa nu ii zici unui om in fata ereticule , chiar daca si este ; ii zici eretic numai daca este vorba despre ce este el din punctul tau de vedere ... este bine sa ii zici doar : eu am alta credinta si sa nu il infrunti in fata ... dar acuma mi-am permis sa iti zic pe fata cum te consider eu deoarece am vrut sa clarific o situatie ambigua : te dai drept ceea ce nu esti , din punctu meu de vedere ; eu nu te consider ortodoxa cu credinta de aceea ti-am zis ce cred pe fata ... ca sa fim intelesi , sa clarificam relatia noastra cu adevarat fara ambiguitati ...
Sa inteleg emanuel ca e mai "simplu" sa faci un om eretic (sau oricum iti vine la gura) in mediul acesta virtual... Interesanta gandire..atunci iata aceasta sunt eu, Jenica. Priveste-ma direct in ochi si fa-ma din nou eretica. Poti?
Attached Images
File Type: jpg CIMG0048.jpg (91,3 KB, 9 views)
Reply With Quote
Vechi 12.05.2009, 11:11:33
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eduardd Vezi mesajul
Sa inteleg emanuel ca e mai "simplu" sa faci un om eretic (sau oricum iti vine la gura) in mediul acesta virtual... Interesanta gandire..atunci iata aceasta sunt eu, Jenica. Priveste-ma direct in ochi si fa-ma din nou eretica. Poti?
Multumesc Jenica.. Am tot zis ca nu mai postez si sa stie Emanuel ca nu sunt suparat pe el, ci doar mi-e mila de inversunarea lui si ma exaspereaza, si ma seaca de energia de care am nevoie sa fac lucruri mult mai folositoare.

Sa citez sfinti? Am citat deja, sfintii sau martirii inchisorilor, cei care au suferit pt credinta, in general erau ecumenisti, intr-un anumit sens. Eu dupa ei ma iau. Steinhardt de exemplu, care pentru mine a fost un exemplu si un inceput ar multor lucruri bune.

Am postat altundeva cateva motice pentru care nu-mi place antiecumenismul. Le repet imediat aici, doar putin modificate.
Si nu cred ca altceva as mai avea de zis, sper sa ma opreasca ingerul pazitor sa mai intru in discutie cu tine, Emanuel, ca nu duce roada de loc si nu foloseste nimanui.
Reply With Quote
Vechi 11.05.2009, 22:29:53
abwars abwars is offline
Junior Member

Data înregistrării: 15.03.2009
Talking

am inteles absolut "-100%"....nu te supara dar pari fanatic.....
ma informez maine din carti sa vad cum sta treaba k aici nu prea am ce intelege...spun k maine doarece am cartile la scoala....si apoi voi putea completa afirmatiile mele
si apropo ce studii teologice ai ,ca parca esti prea sigur ?? :D
Reply With Quote
Vechi 11.05.2009, 22:34:23
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de abwars Vezi mesajul
ma informez maine din carti sa vad cum sta treaba k aici nu prea am ce intelege...spun k maine doarece am cartile la scoala....si apoi voi putea completa afirmatiile mele
Este fanatic. E vina mea ca l-am atatat. Scuza-ma Emaniuel insa nu pot tagadui adevarul de dragul tau. :-)

Pai da, uite-te mai bine in carti. Poate nu am dreptate, 30 sau 50 la suta, dar nici eretica nu cred ca sunt din cauza asta.
Iar in formatiile le-am luat de la ortodocsi, nu de la catolici.

Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 11.05.2009, 22:36:19
eduardd
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de abwars Vezi mesajul
Andrei, nu-ti bate capul cu emanuel. Lasa-l cu Domnul si mergi linistit la culcare. Maine ai scoala.. Daca avea rabdare si dorea sa asculte si alta parere decat a lui, ar fi avut (macar) curiozitatea sa dea un clik pe linkurile postate de mine. Acolo gasea marturia parintelui Staniloaie si altii de tale sfintiei sale. dar el, vorbeste...vorbeste de nu se mai opreste...acus' ma face si pe mine eretica si ma trimite la "somn"
Reply With Quote
Vechi 11.05.2009, 22:41:08
eduardd
Guest

Implicit

http://www.crestinortodox.ro/alte-ar...uh-in-biserica
http://www.crestinortodox.ro/primele...zul-ereticilor
http://www.crestinortodox.ro/drept-b...ntelor-canoane
Daca binevoiesti emanuel sa citesti nitel..
Hristos a inviat!
Scuze Marius! .. nu sunt chiar offtopic, ti-am raspuns din primul mesaj.
Reply With Quote
Vechi 11.05.2009, 22:43:36
abwars abwars is offline
Junior Member

Implicit

dar chiar nici nu intentionez sa'mi bat capul cu el...prin afirmatiile "violente" mia demonstrat cat de BINE crede...daca ar fi fost un bun interlocutor ar fi stiut cand sa se opreasca din acuzat...

emanuel vezi Matei 7,1-5...
Reply With Quote
Vechi 11.05.2009, 22:48:02
abwars abwars is offline
Junior Member

Implicit

dak tot vorbesti de pogoramant defineste'l k sa vorbim pe aceeasi limba...nu mi'ai raspuns la intrebarea: "ce studii teologice ai?"...maine vin si eu cu afirmatii sigure, k sa nu spui k sunt eretic
Reply With Quote
Vechi 11.05.2009, 22:54:03
emanuel2007
Guest

Implicit

frate , nu veni cu afirmatii de la teologi ecumenisti care si-au facut studiile in universitati din apus , ca mai bine era pentru ei sa nu fi fost niciodata teologi sau preoti ...

vino cu citate clare de la sfintii parinti , insa te asigur ca asa ceva nu ai sa gasesti ... asa , speculatii din astea gratis de la teologi modernisti ecumenisti , nu ma influenteaza cu nimic , din contra , ma lasa rece ...
Reply With Quote
Vechi 12.05.2009, 00:11:08
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eduardd Vezi mesajul
Andrei, nu-ti bate capul cu emanuel. Lasa-l cu Domnul si mergi linistit la culcare. Maine ai scoala.. Daca avea rabdare si dorea sa asculte si alta parere decat a lui, ar fi avut (macar) curiozitatea sa dea un clik pe linkurile postate de mine. Acolo gasea marturia parintelui Staniloaie si altii de tale sfintiei sale. dar el, vorbeste...vorbeste de nu se mai opreste...acus' ma face si pe mine eretica si ma trimite la "somn"
Multumesc eduardd.
Eu propun sa nu-i mai raspundem lui Emanuel la urmatoarele 10 mesaje pe care o sa le gasim dimineata de el aici.
Noapte buna si Doamne ajuta tuturor! Fara suparare Emanuel, raspunsul la ce scrii il gasesti in primul meu mesaj de pe acest topic.
Reply With Quote
Răspunde

Tags
casatorie, ecumenism, nunta, sfinte, taine

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mantuirea in afara Bisericii catalin2 Dogmatica 280 23.09.2013 13:30:05
Logodna si casatoria in viziunea bisericii ortodoxe coste vlad Despre Biserica Ortodoxa in general 6 22.08.2011 22:19:47
Tainele savarsite in afara Bisericii morfix333 Intrebari utilizatori 141 16.05.2011 12:01:10
Preot (paroh) si enoriasi - comunicare in afara bisericii(?) sophia Preotul 31 19.07.2009 22:28:59
Botezul in afara Bisericii maggie Botezul 8 03.12.2008 14:43:57