![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
În prealabil postat de evolution
![]() Prima intrebare:Cum de au crescut plantele inainte sa apara Soarele? Plantele au aparut dupa Soare, insa ca sa nu creada oamenii ca Zeul Soare a cauzat aparitia vietii pe Pamant, s-a convenit sa se inverseze cele doua zile. Iti imaginezi cultura vremii, caci popoarele se inchinau la statuete si isi faceau idoli si vitei de aur... Unele mai "rasarite" adulau Soarele ca dumnezeu si asta l-a determinat pe autorul Genezei sa interschimbe cele doua zile ale Facerii. Daca gresesc, sa ma corectati. Citat: În prealabil postat de evolution ![]() Intrebare 2:Cum de exista lumina,ziua si noaptea inainte sa existe Soarele? Eu stiam ca Soarele a aparut inaintea Pamantului,planetele nu pot exista fara o stea in jurul careia sa orbiteaza. Luminatorul cel mic nu este defapt un luminator,este lumina Soarelui reflectata de el{Luna]. Da, aici poate sa-ti raspunda Steven Weinberg in Primele trei minute ale Universului. Cand Universul-copil era mic in dimensiune (finit si fara margini), atunci materia si antimateria se luptau pentru suprematie in Univers. Quarcii interactionau cu antiquarcii rezultand fotoni si asta se intampla pretutindeni in spatiul abia format. Era o mare de lumina, pentru ca fotonii aveau viteza pe care o stii si ajungeau foarte rapid de unde au plecat, circuland in toate directiile si revenind iarasi in locul unde s-au format. Si din o parte din fotoni se transformau din nou in materie si antimaterie si tot asa... Intre timp Universul isi accelereaza expansiunea si spatiul devine tot mai mare si lumina scade din ce in ce mai mult, treptat, pe masura ce materia castiga teren si fotonii nu mai ajung asa de repede de unde au plecat. Si iata ca Dumnezeu desparte lumina de intuneric. "Și a fost seară și a fost dimineață: ziua întâi." Dar "La început a făcut Dumnezeu cerul și pământul." A se intelege cerul ca lumea ingerilor care a fost creata inainte de pamant, adica de lumea noastra - Universul vizibil asa cum il stim noi. Pamantul poate fi acel "ceva" pe care Dumnezeu l-a adus la existenta si din care provine Universul "material", probabil prima singularitate de energie infinita in care spatiu-timpul este infinit comprimat si in care legile fizicii isi pierd sensul lor firesc...
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Geneza | Templier Knight | Din Vechiul Testament | 67 | 27.05.2017 19:14:27 |
Ce parere aveti despre geneza crezuta de sumerieni?Mult cunoscuta. | modestulaici | Generalitati | 13 | 22.03.2013 16:49:43 |
Legatura intre limba chineza si Geneza (in engleza) | elcipo | Din Vechiul Testament | 4 | 09.07.2011 23:51:40 |
Interpretarea in duh sau in litera a Scripturii (Geneza 1,2) si a Parintilor? | Fani71 | Teologie si Stiinta | 229 | 09.07.2009 16:01:56 |
|