La noi parintele spune in vinerea mare asa: Cine din binecuvantate pricini nu poate sa se impartaseasca in noaptea de Inviere sa vina sambata dimineata la Impartasit. Credeti-ma sunt ff putini cei care merg atunci, majoritatea sunt copii. La noi Liturghia de Paste si de Craciun ( 24 spre 25) se oficiaza noaptea. Se termina pe la 4 dimineata dar nimeni nu s-a pans ca e prea devreme sau prea tarziu. Ba sunt bucurosi pentru ca impreuna am hotarat cu parintele sa facem acesta jertfa. Anul acesta am avut si o surpriza placuta. Noi am fost la manastire cu ocazia sarbatorii pascale dar mi-au spus vecinii ca dimineata dupa Liturghie s-a pus masa in trapeza (casa praznicala) si au stat
TOTI la masa. A fost cel mai frumos Paste..mi-au spus vecninii mei. Oboseala nu mai exista..ramasese doar Bucuria.

In rest in toate duminicile de peste an incepe la ora 8 Utrenia apoi se continua cu Sfanta Liturghie pana pe la ora 12, 12.30. De Florii a durat pana la 1 datorita sfintirii salciei.
Daca la voi Nina, sunt nemultumiri poate ca ar trebui sa discutati deschis cu parintele. Mereu am sustinut ca e cea mai buna cale. Liturghia trebuie sa fie motiv de Bucurie nu de poticneala. Stiu in Occident e greu, nu sunt biserici, se slujeste pe unde primeste apropbare si ora este tot in functie de cei ce iti ofera spatiul...dar...cu toate acestea daca nu vorbiti cu el din timp, mai tarziu vor fi nemultumiri mai mari.. E o vorba, cum iti cresti copilul..asa il ai.. Hristos a inviat!