Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.04.2009, 23:50:52
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit Rugă +

Spune-mi , Sfinte Dumnezeu / Când va fi sfârșitul meu ? / Cât ai hotărât sub stele, / Numărul zilelor mele, / Ca să aflu de la Tine cel a-toate-știutor, / Cât sunt eu de trecător / Tu, lungimea unei palme, Doamne-ai dat zilelor mele- / Însă pline de amaruri și ne-nchipuit de grele, - / Iară veacul meu, Stăpâne , în a omenirii vale, / E ca o nimica toată, înaintea feții Tale. / Cu adevărat, Stăpâne , gura-nțelepciunii spune / Că tot omul ce trăiește, este o deșertăciune ! / Omul trece ca o umbră și-n zadar el, plin de trudă, / Grămădind comori într-una se frământă și asudă, / Când nu știe : al său aur de sub soare și sub lună, / Pentru cine îl adună ! / Și -acum, ce-am s-aștept eu, Doamne , căci adevăratul bine, / Nu-l pot cere de la altul, decât numai de la Tine ! / De păcatele-mi mă scapă, Dumnezeule Preasfinte, / Ca să nu fiu de ocară celui rătăcit la minte ! / Mut sunt și nu-mi deschid gura să grăiesc nici un cuvânt, / Că Tu faci acestea toate, Dumnezeul meu Cel Sfânt ! / De la mine , Milostive , loviturile-Ți abate, / Că mă prăpădesc sub marea palmei Tale greutate ! / Dacă pedepsești Tu omul, cu mustrările ce-i spui,- / Ca de molii roasă, piere toată frumusețea lui ! / Cu adevărat Stăpâne, gura-nțelepciunii spune / Că tot omul ce trăiește , este o deșertăciune ! / Rugăciunile-mi ascultă ! Pleacă-al Tău auz spre ele / Și nu trece cu vederea peste lacrimile mele ! / Că sunt un străin în fața-Ți : n-am sub cer nici un temei / Și nemernic sunt eu, Doamne , ca și toți părinții mei ! / Ochii-ntoarce-Ți de la mine, să mă-nviorez ca viu, / Înainte de-a mă duce și-ntre vii să nu mai fiu !

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Colinde,versuri. tigerAvalo9 Craciunul - Nasterea Domnului 30 15.12.2014 14:00:54
Versuri pe muzica - cine este autorul dorinastoica14 Generalitati 43 06.10.2012 19:53:33
Iron Maiden - adevarul din spatele unor versuri Brave New World Generalitati 18 04.08.2012 21:54:59
Psaltirea in versuri cristiboss56 Rugaciuni 70 27.01.2011 00:29:29
Rugăciunea Sfântului Efrem Sirul în versuri atud Rugaciuni 0 08.04.2008 22:22:52