Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.04.2009, 08:20:25
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit

Pai hai sa ne gandim logic:
1. daca cineva conduce o masina, pai nu trebuie sa ai incredere in tine ca stii sa conduci? doar o conduci asa de-a nebunul? omori pe toti in cale?
2. daca te duci la serviciu, pai nu trebuie sa ai incredere ca stii ceea ce trebuie sa faci acolo? sau eu vreau sa fiu directoare, si deja pot fii, cind habar n-am cu ce se maninca?

Eu inteleg acest topic cu totul altfel: adica eu stiu ca trebuie sa ai incredere in tine cind spui ca stii sa faci ceva, insa daca se trateaza de a face ceva ( de ex: un pas in viata, ceva schimbari sau orice altceva de acest gen, atunci tu=eu si fiecare) trebuie sa ne incredem in Dumnezeu, nu sa luam in mina noastra, deoarece increderea ca Dumnezeu ne va ajuta este esenta. Deci in orice decizie, exista voia Domnului, in orice schimbare in viata noastra, in bine sau in rau, exista voia lui Dumnezeu.

Nimic nu este la intimplare.

Deci eu banuiesc ca la asta se refera acest topic.

Mai scrie si in Biblie, ca tu incepi ceva( ca persoana, om) apoi ceri ajutorul Domnului, nu ca tu esti in stare sa faci orice, daca Dumnezeu nu te ajuta.

Si aici mai trebuie mentionat ca increderea peste masura este un pacat de moarte:

Păcate împotriva Duhului Sfânt

Păcatele împotriva Duhului Sfânt sunt acelea care încalcă conștient și îndărătnic legea lui Dumnezeu și adevărurile Sfântului Duh. Ele se opun celor trei mari lucrări ale Harului Sfântului Duh: credința, nădejdea, dragostea.
  • păcatele împotriva credinței: indiferism religios, necredința, erezia, lepădarea de Biserică, superstiția
  • păcatele împotriva nădejdii: deznădejdea, încrederea peste măsură
  • păcatele împotriva dragostei: nepocăința până la moarte, nesocotirea darurilor lui Dumnezeu și a rolului Lui în viața noastră prin neacceptarea lucrărilor Sfintei Biserici.
Deci daca privim la al doilea punct, se intelege mai bine sensul acestui topic.

Pentru Biserica Ortodoxă, ceea ce se transmite nu este păcatul original în sine (păcatul original personal al lui Adam și Eva), ci consecințele păcatului în firea/natura umană - slăbiciunea, slăbănogeala, boala ei -, pentru că toți suntem "din același sânge" (Fapte 17:26): "De aceea, precum printr-un om a intrat păcatul în lume și prin păcat moartea, așa și moartea a trecut la toți oamenii pentru că toți am păcătuit în el" (Romani 5:12). Despre această stare de slăbănogeală a firii umane vorbește Apostolul Pavel în [COLOR=#000080]Epistola către Romani[/COLOR], capitolul 7.
Dumnezeu nu a creat păcatul și nici nu-l dorește, dar îl îngăduie pentru a nu afecta libertatea omului, libertate cu care l-a înzestrat alături de demnitate, încă de la creație. [COLOR=#000080]Demonii[/COLOR] s-au făcut demoni de bunăvoie și nu prin voia lui Dumnezeu, ca de altfel mulți oameni.
Tocmai pentru a nu crea confuzie în jurul noțiunii de "păcat originar", Sfinții Părinți și teologii ortodocși au preferat să folosească sintagma "păcatul ancestral" (gr. προπατορικό αμάρτημα).

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum poate cineva sa isi stearga propria lui postare ? mbarboi Reguli generale de utilizare a forumului 11 13.02.2013 18:30:35
increderea de sine adelina02 Intrebari utilizatori 8 22.12.2010 00:05:22
Increderea in propria putere de a pricepe praxis Generalitati 9 09.04.2010 00:28:46
dezorientata in propria viata soul_alone Rugaciuni 9 11.01.2010 16:13:12
Ce va place, si ce nu va place, la propria dumneavoastra persoana??? lavinia40 Generalitati 32 11.12.2009 18:20:00