![]() |
![]() |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
[COLOR=RoyalBlue] Parintele Iosif, locuitorul in pestera, la inceputul sederii in Athos, nu avea parinte duhovnic. El locuia scurt timp in Pestera Sfantului Atanasie Atonitul, nu departe de Marea Lavra.
Aici a dus o viata aspra si astfel a reusit sa stea in picioare opt zile fara sa manance si fara sa doarma. El a spus: [COLOR=Red]- Nici o nevointa nu aduce mai multe binecuvantari decat lipsa de somn.[/COLOR]Intr-adevar, lipsa de somn topeste trupul. Tot el a mai spus: [COLOR=Red]- Cea mai grea etapa a patimii somnului apare cand Harul ne paraseste si suntem plini de plictiseala si intuneric, fara a gasi o mangaiere.[/COLOR] Odata am fost incercat si eu in acest fel. M-am luptat sa continui, dar puterea ma parasise. Mi-am intrerupt lupta pentru a ma ruga cu lacrimi lui Dumnezeu: "Doamne au venit sa-mi slabeasca puterile". Imediat am auzit o voce dulce, vorbind in interiorul meu: [COLOR=Red]- Nu suferi tu toate astea pentru dragostea Mea?[/COLOR] Oboseala mea, care aparuse ca un nor acoperind soarele, s-a risipit imediat si cu lacrimi in ochi am sarit de bucurie, ca un copil: [COLOR=Red]- Da, Doamne, de dragul Tau, ajuta neputintei mele![/COLOR][/COLOR] [COLOR=DarkGreen] [COLOR=SeaGreen]Un batran a spus: [/COLOR] [COLOR=SeaGreen]- Somnul ar trebui sa devina un servitor, nu un stapan.[/COLOR][/COLOR] [COLOR=Red] [/COLOR] [COLOR=Orange] Concluzia unui aghiorit: [COLOR=Orange]- Viata duhovniceasca nu poate exista fara priveghere.[/COLOR][/COLOR] [COLOR=Blue] [/COLOR]
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Ortodox Radio - Slujba de priveghere, in direct la Manastirea Putna | andrei_im | Generalitati | 1 | 25.06.2013 21:34:02 |
| Priveghere la Biserica Rusa din Bucuresti | costel | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 23.09.2009 18:35:31 |
|
|