![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Deci de la 22.00 la 22.30 Rugaciunea "Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul". Va avea efect in problema pentru care ne rugam, cand eu ma rog de fapt pentru mine?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
[SIZE=3]Poate asa ar trebui sa spunem toti, cand facem rugaciunea impreuna...[/SIZE]
"Dragostea indelung rabda; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieste , nu se lauda, nu se trufeste. Dragostea nu se poarta cu necuviinta, nu cauta ale sale, nu se aprinde de manie, nu gandeste raul. Nu se bucura de nedreptate , ci se bucura de adevar . Toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda. Dragostea nu cade niciodata..." |
|
|||
|
|||
![]()
Eu spun: "Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-i pe copiii mei, miluieste-l pe sotul meu, si miluieste-ma si pe mine, pacatoasa!"
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Parintele Porfirie tot asa se ruga pentru credinciosii care-i cereau ajutorul: ,,Doamne Iisuse Hristoase, miluieste-ma pe mine, pacatosul!" Un tanar l-a intrebat daca acest tip de rugaciune nu este cumva egoist. Parintele a spus ,,Tu si eu una suntem." Apoi a mai precizat ca acela care se roaga trebuie sa obtina mai intai mila lui Dumnezeu pentru a-i fi ascultata rugaciunea pentru altii.
Daca-i iubim pe toti cei pentru care ne rugam ca pe noi insine atunci Dumnezeu stie si intelege gandul nostru cel bun chiar daca spunem numai atat :,,Doamne Iisuse Hristoase, miluieste-ma pe mine, pacatoasa!", dar ii avem in minte si pe altii. Sigur ca putem sa pomenim pe cine dorim la rugaciune (copii, sot, parinti etc) Cineva spunea ca incepatorul nu trebuie sa se-apuce de pomenit prea multa lume la rugaciune, caci n-are puterea duhovniceasca sa lupte cu fortele raului. Dumnezeu sa ne ajute sa punem inceput bun. |
|
||||
|
||||
![]()
Buna propunerea si eu sunt alaturi de voi .Cum spunea Catalina , SA NE RUGAM UNII PENTRU ALTII- in aceasta idee si pt ca ea a facut propunerea mi se parea mai potivita rugaciunea Imparate Ceresc .
Daca s-a stabilit Rugaciunea inimii - atunci musai sa spunem la plural , adica , miluieste-ne pe noi pacatosii pt ca e rugaciune colectiva si asta era si ideea sa ne rugam pt toti .Ora 22 buna .De cand ? ![]()
Slava Lui Dumnezeu pentru toate ! Last edited by sia; 10.11.2010 at 10:12:33. |
|
||||
|
||||
![]()
poate ca e prea pretentiosa aceasta rugacine ,eu NU AM DEZLEGARE SA O FOLOSESC CA SI UN MONAH,adica in felulcum ziceti voi ar sa o zicem ca monahii.!!
Mai bine este a se citi IMUL ACATIST AL MAICII DOMNULUI DE LA RARAU ,caci MAICA DOMULUIare multe acatiste ,dar un singur imn! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Parca mai potrivit mi s-ar parea sa spunem "Tatal nostru", caci Tatal ceresc stie ce ne trebuie, pentru a atinge scopul propus; dar ma supun majoritatii. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar este normal ca acesta rugciune se adapteaza cind e vb de un grup. Eu am pus rugaciunea in original, nici nu m-am gandit ca trebuie sa spun ca trebuie aplicata la grup, din moment ce am hotarit toti aici o rugaciune in grup. Imi pare rau, insa mi se prea logic si de la sine inteles. Ma iertati, daca cineva nu stia ca era vorba de grup, insa banuiesc ca stiau toti. |
|
|||
|
|||
![]()
Toata lumea stie ce e vorba de grup. Dar cum adaptam rugaciunea? Eu stiu ca nu avem voie sa spunem despre altii ca sunt pacatosi.
|
|
|||
|
|||
![]()
se poate spune : " Doamne Iisuse Hristoase miluieste-ma pe mine ( pacatosul/pacatoasa ) si pe lumea ta (pe cei din grup ) " ... ce am pus in paranteza este optional ...
insa , cel mai bine este sa zica fiecare cum crede de cuviinta nu mai sa zica , ca nu asta e baiul ... fiecare poate sa se roage cum vrea , sa foloseasca ce cuvinte vrea el , sa spuna ce rugaciuni vrea el , ca toate rugaciunile sunt bune si sunt rugaciuni ale inimii , toate de la Duhul Sfant ... importanta este numai sa ne rugam ; si nu sa ne rugam la ora aia , ci permanent ... dar fiecare cu masura lui ... fiecare lucru bun are un inceput si trepte ... deci sa faca fiecare ce poate ... |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Propunere | alinnasser2010 | Generalitati | 3 | 14.04.2010 21:20:38 |
am o propunere: | maria-luisa | Generalitati | 36 | 14.01.2010 19:20:51 |
PROPUNERE | saccsiv | Generalitati | 179 | 14.04.2008 17:02:50 |
|