Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Vechiul Testament

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.03.2009, 01:10:15
Agkelos Agkelos is offline
Member

Data înregistrării: 26.02.2009
Locație: Cluj
Implicit

mihailt, merci mult de lamuriri! Am inteles ce ai vrut sa spui si despre ce e vorba in articolul respectiv. Urmeaza sa studiez in detaliu, dar prima data sa termin cu Geneza.

Revin cu o intrebare. Cap. 6
Citat:
3. Dar Domnul Dumnezeu a zis: "Nu va ramane Duhul Meu pururea in oamenii acestia, pentru ca sunt numai trup. Deci zilele lor sa mai fie o suta douazeci de ani!"
Initial am considerat ca e vorba de varsta maxima care o poate atinge omul. Totusi, tind sa cred ca e vorba de altceva din doua motive. Daca "Duhul Meu" s-ar referi la viata, nimeni nu ar mai trai. Pe de alta parte, daca ar fi o limita de viata, ar aparea o contradictie in Cap.11 unde e prezentat neamul lui Sem in care sunt multi care au depasit 120 de ani (ex. Serug 330 de ani).

Poate cineva sa vina cu o lamurire?
"Iata, Eu va trimit pe voi ca pe niste oi in mijlocul lupilor; fiti dar intelepti ca serpii si nevinovati ca porumbeii." - Matei 10:16
Reply With Quote

Tags
adam, eden, pomul vietii, rai

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Geneza Templier Knight Din Vechiul Testament 67 27.05.2017 19:14:27
Ce parere aveti despre geneza crezuta de sumerieni?Mult cunoscuta. modestulaici Generalitati 13 22.03.2013 16:49:43
Legatura intre limba chineza si Geneza (in engleza) elcipo Din Vechiul Testament 4 09.07.2011 23:51:40
Interpretarea in duh sau in litera a Scripturii (Geneza 1,2) si a Parintilor? Fani71 Teologie si Stiinta 229 09.07.2009 16:01:56