![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Milostenia inseamna sa prefac bratele mele in bratele Domnului. Sa le am deschise pentru orice om si in orice timp.
|
|
|
||||
|
||||
|
Nu avem nevoie de averi, bogatii, nu avem nevoie de mult timp, nu avem nevoie de mari eforturi, nu avem nevoie de nu stiu ce intemnuri, ci avem nevoie doar de acea simpla si atat de indispensabila bunavointa, o bunavointa a bunului simt. Iata ce ne spune Sf.Ioan Gura de Aur : "Pentru a face milostenie, nu avem nevoie de bani, ci de bunavointa. Atunci cand avem bunavointa, nu conteaza ca suntem saraci. Iar cand ne lipseste bunavointa , nu ne ajuta cu nimic faptul ca suntem bogati. Bogatii nemilostivi vor primi o pedeapsa mai mare decat saracii nemilostivi, pentru ca au bani multi si cu toate acestea, nu isi inmoaie inima . "
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
[COLOR=blue]Cea mai buna si mai primita milostenie este atunci cand nu te stie nimeni,adica pe ascuns,exact cum facea Sf. Filofteia!
Copii,nu va temeti de viata!E frumoasa atunci cand savarsesti binele si cunosti adevarul si dragostea! Dulce sa fii si amar,si gingas,dar si aspru cu cei pe care-i iubesti si cu cei ce te urasc ,sau cu cei ce-ti slujesc.nu-i uita ,insa,si pe vecini! http://www.trilulilu.ro/14carol06 http://14carol06.blogspot.com/ [COLOR=#ff0000]Mi-am luat ratiunea si-am raspandit-o peste tot,unde mai ramasese lo[COLOR=red]c[/COLOR] liber.[/COLOR] [COLOR=#ff0000]Si apoi,m-am dus sa ma razboiesc cu viata! |
|
|
||||
|
||||
|
Extraordinar cum am avut amândoi acelasi gand . Scriam ceva la generalitati si in acelasi timp vroaiam sa intervin si aici in topic. Da, milostenia se face in tacere. "Reclama " sau trambitarea faptei este fatarnicie, slava desarta. Mai bine nu faci milostenie, de-ti trece gandul unei rasplate sau gandul unei admiratii a celor din jur. Milostenia pur si simplu , se face nu se vorbeste !
|
|||
|
|||
|
Se intampla ca milostenia sa se faca in comun, ca acum cu tatal cu mai multi copii din Galati; in asemenea cazuri trebuie sa ne organizm; se stie ca facem aceasta milostenie. Totul e sa nu ne impaunam ca am fost atat de "buni, mari si tari"etc, de am facut acest bine. Sa multumim dupa aceea lui Dumnezeu ca ne-a dat sansa de a face un bine; ca in final tot El este Cel Care face binele, nu noi.
Dealtfel, maine aflam de la NUTZY ce avem de facut. Sa-L rugam pe Dumnezeu ca sa-l lumineze pe tatal copiilor, ca nu cumva din mandrie sau alte motive sa ne refuze ajutorul pe care vrem sa-l dam copiilor lui cu toata dragostea. Dar de regula milostenia se face intr-adevar in asa fel, incat stanga sa nu stie ce face dreapta. |
|
|
||||
|
||||
|
[SIZE=3]Un principiu al milosteniei este si acesta: la judecata lui Dumnezeu ceea ce ai oferit din toata inima altora va fi al tau, iar ceea ce crezi ca este al tau va fi al altora. Milostenia pe care o faci trebuie facuta cu smerenie, cu discretie si sa nu fie interesata. Sa oferi din tot sufletul, pentru ca si Dumnezeu iti ofera din toata inima.[/SIZE]
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Intrebare despre milostenie | Adrianna | Morala Crestina | 37 | 13.08.2013 09:46:49 |
| sediu administrativ da, milostenie ba | Diana3 | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 17.02.2012 21:14:44 |
| Cand facem milostenie... | ClaudiuT | Umanitare | 25 | 21.02.2011 11:37:58 |
| Despre milostenie | ionut12 | Generalitati | 1 | 30.11.2010 16:14:45 |
|
|