Citat:
În prealabil postat de Traditie1
Tâmpenie clasica. 1.Religia, chiar falsa, dimpotriva da o profunzime deosebita existentei, 2.ateii sunt oameni foarte simpli, superficiali, redusi.
Conceptia despre fericire a psihiatrilor e un robot care se duce zilnic la lucru si nu intervine nici o criza în viata lui. [COLOR=green]Nu se intelege nimic, nu are logica... [/COLOR]
Iar chestia cu istoria neocortexului e comica, omul crede ca din pricina ca s-a dezvoltat nu-stiu-ce guguloi de celule 3.omul a ajuns sa aiba o viata intelectuala mai complexa, când e la mintea cocosului ca prin scurgerea timpului se acumuleaza experienta generatiilor umane si 4.oamenii devin tot mai complecsi în gândire.
|
[COLOR=green]Buna dimineata! [/COLOR]
[COLOR=green]Hai, te rog, sa le luam pe rand.[/COLOR]
[COLOR=green]1. Da, este adevarat, dar omul nu trebuie sa-si piarda "busola", nu trebuie sa devina fanatic, nu trebuie sa se lase condus de religie, trebuie sa controleze efectele influentei religiei asupra vietii lui. Omul nu trebuie sa devina un robotel tributar ideilor si gandirii altora. Omul trebuie sa gandeasca singur pentru ca Dumnezeu l-a inzestrat in acest sens. Si iar ma intorc la momentul la care Dumnezeu i-a izgonit din Rai pe Adam si Eva, moment pe care l-am mai adus in discutie, de mai multe ori, dar nici unul dintre cei care va credeti credinciosi, nu ati spus nimic pentru ca acel moment va contrazice in tot ce spuneti pe aici. [/COLOR]
[COLOR=green]Pe ce te bazezi, cum poti sa spui asa ceva. Esti un om redus numai daca in viata te dedici unei singure indeletniciri. [/COLOR]
[COLOR=green]Parerea mea e ca nu exista atei puri. Nu se poate ca in viata unui om sa nu apara momente in care acesta sa nu strige numele Domnului speriat, fericit, disperat. De unde putem noi sti masura cu care Dumnezeu ne cantareste credinta.[/COLOR]
[COLOR=green]Si-apoi, unele dintre marile genii ale lumii s-au declarat a fi atei. De unde stim noi insa ce face omul, cum se manifesta in intimitatea casei lui?[/COLOR]
[COLOR=green]De ce judeci? Cum poti spune asa ceva despre atei/niste oameni pe care nu-i cunosti?[/COLOR]
[COLOR=green]3. In timp, omul evolueaza. Ce-ai fi vrut? Sa ramana la stadiul primitiv? Si sigur ca i s-a dezvoltat gandirea - asta deranjeaza ca omul este o fiinta rationala si multi dintre ei se ridica impotriva dogmelor religioase restrictive care umilesc omul. Functia dezvolta organele. Asta am invatat de mult, de pe cand eram eleva. [/COLOR]
[COLOR=green]4. Gandirea oamenilor devine tot mai complexa pe masura ce se dezvolta stiinta.[/COLOR]