![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cat despre cuvantul "smintit." In acest context inseamna inselat, indus in eroare, pacalit. Adica, tu ai fost indusa in eroare si l-ai judecat pe acest preot din cauza imbracamintei lui. Adica te-ai smintit. Multe cuvinte in limba romana, ca si in limba engleza si in toate celelalte limbi, au diferite sensuri in fuctie de contextul in care sunt rostite. In acest context putem spune ca insusi cuvantul smintit te-a smintit. :D |
|
|||
|
|||
![]()
Este bine ca a devenit ortodox.Cand un catolic sau un protestant devine ortodox sau chiar un musulman se duce la crestinism nu trebuie decat sa-l laudam.
|
|
||||
|
||||
![]()
Mesajul de la acest topic, era cu totul diferit: acela ca ne apropiem spre unificarea bisericilor, asa cum a fost profetia.
In acel capat de lume, imbraca aceasta haina este normal, pe cind in alte parti din lume este paradoxal: Cum adica se invasminteaza de catolic? Am citat aici si corespondenta mea personala, tocmai pentru a sublinia motivul pentru care se intimpla asta. Raspunsul acestui om cu doctorat in teologie, este foarte frumos si foarte placut. El a trecut la ortodoxie, deci cinste lui, pentru ca a facut-o singur. Acuma legat de cuvintul smintit: eu nu l-am mai auzit niciodata pina acuma, pe acest forum, desi sint crescuta in familie cu multi preoti si calugari. Ei pun accent deosebit pe felul simplu de a vorbi si pe felul exprimarii lor, si asta am eu din "cei 7 ani de acasa". Nu ma exprim asa, si nu doresc ca altii sa se exprime asa cu mine, eu vad locul, felul educational, cultural si ortodox sa fie asa. Fiecare cu parearea lui, cu eductia lui si bagajul de cunostinte pe care le aduce aici pe forum. Ceea ce mai stiu este ca o vorba aduce o alta vorb, si uite asa incepe invrajbirea. Nu cred ca ar trebui sa fie locul pe acest forum. In titlul topicului am pus Paradox? sau Ironie? Deci aici este vorba de un paradox. Nu conteaza cum esti imbracat, conteaza ce simti si ce predici. Eu inteleg foarte bine limba romana, fapt pentru care fac traduceri aici in Canada, pentru emigrantii romani ca sa-i ajut de 6 ani, voluntar l fel ca si din alte 4 limbi pe care le vorbesc, scriu curent. Deci cine este pina la urma ca n-a inteles? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
oricum, eu una cred "pastor in religia ortodoxa" ca nu e nici paradox, nici ironie. e vorba doar de traducerea si intelegerea corecta in context. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
S-a vorbit mult despre diferentele de religie catolica si ortodox, sau chiar alte religii, insa uite ca cineva reuseste in lume sa unifice si sa demonstreze contrariul. Paradox sau Ironie! Era chiar titlul topicului. Trebuia doar citit! |
|
|||
|
|||
![]()
Este un canon care spune ca daca un preot ortodox trebuie neaparat sa citeasca cuiva o rugaciune dar nu are epitrahilul la el poate sa binecuvinteze o ata si sa savarseasca cu ea. In plus eu cred ca vesmintele de tip oriental au sansa sa fie cele mai frumoase si pot fi facute si ieftin de cine se pricepe si are vointa. Nu cred ca m-am obisnuit eu cu hainele preotilor si ca daca as fi fost italian mi-ar fi placut cum se imbraca papa.
|
|
||||
|
||||
![]()
Imbracamintea nu face sufletul, asa e!
|
|
|||
|
|||
![]()
Cu alte cuvinte acest preot incalca canoanele propriei religii pentru a fi pe placul unor americani ignoranti. Ne dedam la orice compromis, numai numarul de enoriasi sa creasca. Iar farta de credinciosii romani afisam un standard dublu si condamnam pana si cea mai mica abatere in materie de tinuta a preotilor.
Tipic. Imi aduc aminte de fata de 13 ani de la mine din cartier care s-a aruncat de la etaj si a murit, iar biserica a refuzat parintilor oficierea unei slujbe de inmormantare, pe motiv ca sinucigasii nu au parte de asa ceva. Si mai imi aduc aminte de fiul lui SRS, care s-a impuscat in cap zilele astea, si caruia i s-a oficiat slujba de inmormantare, "pentru mangaierea familiei". Oare exista vreo limita? Oare pana unde merge foamea de bani, ipocrizia si in general lipsa coloanei vertebrale? Personal nu ma afecteaza ca acest preot se imbraca cum vrea, dar ma socheaza ca n-are un os in spate, ca e ca sarpele, ca molusca si se muleaza pe situatie ca mana pe manusa. Si stiti ce-i mai trist? Ca multi dintre voi habar nu au de aceste lucruri, pentru ca se intampla peste ocean. Multi dintre voi chiar accepta scuza ca daca e nevoie de enoriasi trebuie sa faceti concesii. Halal lupta pentru adevarata credinta, de ce nu propovaduieste pe role prin cartier, imbracat in blugi si cu o sapca de baseball in cap? Ca genul asta de peroana e cea cu care americanul de rand gaseste cel mai usor sa intre in contact. |
|
||||
|
||||
![]() ![]() Last edited by tot-Laurentiu; 19.07.2016 at 01:20:11. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
in prima parte te revolti ca preotul incalca canoanele, apoi ca nu le incalca( nu se oficiaza slujba pentru cei care se sinucid), apoi iar ca le incalca ![]() Si sa nu vorbim despre lucruri pe care nu le cunoastem, cum poti sa spui ca preotul acela nu are coloana vertebrala,fara sa stii nimic despre dumnealui? poate chiar are. poate chiar a preferat sa se imbrace asa ca sa ajute mai multi credinciosi, stiind ca va fi luat la intrebari si acuzat. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Se foloseste religia ortodoxa de stiinta pentru promovarea binelui? | AndyTh | Teologie si Stiinta | 9 | 26.03.2012 13:28:55 |
Religia ortodoxa si ADOLESCENTII ! | Melissa | Spiritualitatea ortodoxa | 94 | 20.02.2011 12:03:55 |
O singura turma si un singur pastor! | Templier Knight | Despre Sfanta Scriptura | 4 | 16.02.2011 12:10:51 |
Religia ne-Ortodoxă a lui O. T. | doctor_faustus | Alte Religii | 39 | 12.12.2010 11:59:23 |
Romanii doresc puscarie pentru cei ce critica religia crestin ortodoxa | hmiron | Generalitati | 35 | 07.04.2010 18:12:16 |
|