![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Lecturand toate postarile de mai sus, consider ca se potriveste a va reda un citat dintr-un volum de maxime si cugetari al autorului( mai putin cunoscut in alte parti ale tarii noastre) Ion Velican:" Intr-o lume murdara meseria de maturator nu este o cinste"
Lumineaza-ne , Doamne, cu lumina cunostintei Tale !
"Nu va temeti de cei care ucid trupul si dupa aceea nu pot face nimic mai mult...Temeti-va de acela care , dupa ce a ucis , are putere sa arunce in gheena;adevar spun, temeti-va de acesta"(Lc.12,4-5) |
|
||||
|
||||
![]()
[COLOR=green]Aha, da! Multumesc mult! Nu am știut. [/COLOR]
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iata ce spune tot Parintele Iustin Parvu despre cele la care ai facut referire mai sus: "Biserica ar trebui sa invete de la acest artist, pentru ca reprezentantii ei se ocupa indeosebi cu pescuirea sufletelor din aceasta mare involburata a vietii, cu dobandirea sufletelor; si aceasta nu se realizeaza usor, dupa norme tipiconale, ci este o adevarata arta. Adeseori, domnul Dan Puric marturiseste ca [COLOR=blue]menirea dansului este sa mature poteca spre biserica[/COLOR]. Ei bine, a reusit sa faca acest lucru nu numai pentru el, ci pentru ceilalti care il urmeaza. El matura calea pentru viitor. Aceasta arta a Sf. Apostol Pavel, [COLOR=blue]de a te face tuturor toate[/COLOR], ajuta cel mai mult generatia de azi sa se intoarca la Hristos." Inteleg ce a vrut sa spuna Ion Velican, dar contextual nu se potriveste aici. Sensul corect al expresiei lui Dan Puric este relevat minunat de Parintele Iustin Parvu. Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..." |
|
||||
|
||||
![]()
Da, am pierdut sirul postarilor in acest topic.
Pe domnul Paleologu l-as sustine intr-adevar. L-am intalnit acum vreo 3 ani la facultate, venise la conferinta care se organiza la universitatea noastra (nu in Romania, dar nici in America) si a stat cateva zile in oras. Ba chiar a venit la cursul de filosofie politica pe care il luam atunci si a tinut o prelegere despre despre Carl Schmitt. Este un om cu adevarat cult si inteligent, care vorbeste numai ceea ce stie (si stie chiar multe!), simplu (chiar a luat cina intr-o seara cu un grup de studenti printre care am fost si eu, cand putea sa se distreze cu eu stiu ce profesori), si care are intr-adevar o verticalitate fara pretiozitate inutila. Prin comparatie, Dan Puric, care este totusi un agemiu in orice nu este actorie, nu ii ajunge nici la calcai lui Paleologu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Oare Parintele Iustin Parvu sa se fi inselat asa de tare in privinta acestui "agemiu in orice nu este actorie"? Am postat, pentru cine are ochi sa vada, ceva mai inainte 2 postari cu 2 fragmente din prefata la "Cine suntem" semnata de acest mare parinte de la manastirea Petru Voda. In alta orine de idei, ma surprinde cat de usor etichetam persoane. Poate ca trebuie sa fim ceva mai atenti la masura. Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..." |
|
|||
|
|||
![]()
Doamne-ajuta!
Pentru ca am adus aminte de masura, si pentru ca inclusiv eu am excedat niste limite pe care acest forum le impune din start, as vrea sa ne reamintim un celebru schimb de replici dintre doua mari personalitati ale istoriei ultimului veac consumat: Se spune ca Nicolae Iorga, acest titan al culturii, intr-o discutie in contradictoriu cu Ionel Bratianu, prim-ministru pe atunci, i-ar fi spus cu vadita superioritate: "În fond, ce pot eu să învăț de la un inginer?“, iar Bratianu i-a raspuns: "Masura, domnule profesor!" Doamne-ajuta!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iata ca cineva are curajul de a se afirma:Dan Puric. Sa-i acordam o sansa; poate asa prind si altii ca el curaj. Dar daca ii dam in cap si il punem la colt, nu vor aparea decat "lichele" ca si pana acum. Asa e cu promisiunile electorale: multe se promit, putine se infaptuiesc. Dar nu ne putem pierde speranta ca va veni totusi cineva, care va si face ce promite. Cei care vor sa aiba un cuvant de spus in viata politica, trebuie sa duca o viata curata, neatacabila, ca sa nu ajunga in situatia penibila de a fi santajati de adversarii politici. |
|
||||
|
||||
![]()
Pai cine a vorbit despre atei? Eu cel putin nu.
|
|
|||
|
|||
![]()
Doamne-ajuta!
Uite Noesissa, te rog, incearca (cand vei avea cateva minute libere) sa asculti asta. http://www.crestinortodox.ro/Asculta...encu-1848.html Asculta cu atentie vocea lui Dan Puric. Dincolo de cuvinte. Ai sa descoperi o durere sincera. S-ar putea sa-l intelegi altfel decat pana acum. Cartea "Sfantul inchisorilor" o recomand tuturor. Doamne-ajuta!
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Dan Puric | Agkelos | Generalitati | 37 | 08.02.2014 01:01:54 |
Presedintele CJ Arges, retinut | Melissa | Generalitati | 2 | 26.01.2011 21:46:15 |
Presedintele UE | eulaura | Generalitati | 18 | 23.11.2009 12:35:05 |
Presedintele Romaniei, Traian Basescu a vizitat Sfantul Munte Athos! | mihailt | Generalitati | 1 | 30.05.2009 02:24:19 |
Dan Puric | peps | Generalitati | 0 | 01.03.2009 22:44:57 |
|