Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Noul Testament
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.12.2008, 10:20:34
Tia's Avatar
Tia Tia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.08.2008
Religia: Ortodox
Implicit

cand iubesti, te simti mai bine cand daruiesti celuilalt ceva decat cand primesti. Cand ii vezi chipul luminat de bucurie si de fericire, e cel mai frumos cadou primit inapoi, stiind ca tu l-ai facut asa
Vechi 10.12.2008, 14:01:57
Anca-Miha
Guest

Implicit

Un semn de iubire e atunci cand ajutam, fiind solicitati de cineva intr-o oarecare problema, cat de mica. De fapt iubirea se mai poate transcrie in cazul acesta astfel: iti acord tie, din timpul meu, o mica particica, pentru ca esti aproapele meu, si ca om esti valoros pentru Hristos.

La fel e semn de iubire, cand vreau sa dau mai departe ce am citit si mi-a placut. Mai ales cand e vorba de carti si articole, care cuprind multa invatatura, dar nu numai. Acest forum este ideal pentru a darui timpul si dragostea noastra fratilor. Felul in care se primeste ceea ce scrii nu are importanta aici, la acest topic despre dragoste. Important este sentimentul cu care scriu eu si cu care daruiesc.
Reply With Quote
Vechi 10.12.2008, 16:01:25
ella87ella ella87ella is offline
Member

Data înregistrării: 10.12.2008
Locație: Cluj-Napoca
Cool iubirea

Iubirea ........sa iubeste persoana pt tot ceea ce e, pt chipul ei, pt mintea sa, pt inima sa, pt defectele si calitatile sale, sa iubeste cu bune si cu rele, iubirea inseamna sa doresti fericirea si iubirea persoanei iubite, sa i doresti schimbarea si sa-i ajuti schimbarea, sa fi langa persoana iubita cand are nevoie de tine, cand e bolnava sa ai grija de ea, cand i greseti sa i cer iertare, sa te schimbi pt ea in bine, sa i gatesti, sa o privesti dormind cu zambetul pe buze, sa i face cadouri din toata inima, sa petreci mai mult timp comunicand decat sa cazi in pacat trupesc, iubirea inseamna sa faci totul din iubire, dar acum in ziua de azi oamenii se plictisesc unul de altul, cica intra in rutina, in obisnuinta, el se satura sa o vada pe ea in fiecare zi, el vrea sa o vada cocheta, decat pe ea naturala,e un pas atat de usor de la iubire la pasiune pe care tinerii il fac amagiti crezand ca e iubire adevarata si pura, vb din proprie experienta, iubesc o persoana care ma inseala, care nu ma vrea numai pe mine langa ea, nu se multumeste numai cu mine, am crezut in schimbarea sa, dar straduinta si crezania au fost deageaba , nu s-a schimbat deloc, cel mai bine e sa ma indepart de el.
Reply With Quote
Vechi 10.12.2008, 16:43:15
geo.nektarios's Avatar
geo.nektarios geo.nektarios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ella87ella Vezi mesajul
Iubirea ........sa iubeste persoana pt tot ceea ce e, pt chipul ei, pt mintea sa, pt inima sa, pt defectele si calitatile sale, sa iubeste cu bune si cu rele, iubirea inseamna sa doresti fericirea si iubirea persoanei iubite, sa i doresti schimbarea si sa-i ajuti schimbarea, sa fi langa persoana iubita cand are nevoie de tine, cand e bolnava sa ai grija de ea, cand i greseti sa i cer iertare, sa te schimbi pt ea in bine, sa i gatesti, sa o privesti dormind cu zambetul pe buze, sa i face cadouri din toata inima, sa petreci mai mult timp comunicand decat sa cazi in pacat trupesc, iubirea inseamna sa faci totul din iubire, dar acum in ziua de azi oamenii se plictisesc unul de altul, cica intra in rutina, in obisnuinta, el se satura sa o vada pe ea in fiecare zi, el vrea sa o vada cocheta, decat pe ea naturala,e un pas atat de usor de la iubire la pasiune pe care tinerii il fac amagiti crezand ca e iubire adevarata si pura, vb din proprie experienta, iubesc o persoana care ma inseala, care nu ma vrea numai pe mine langa ea, nu se multumeste numai cu mine, am crezut in schimbarea sa, dar straduinta si crezania au fost deageaba , nu s-a schimbat deloc, cel mai bine e sa ma indepart de el.
Foarte frumos spus Ella!!! imi place!!!
Dar hai sa ne asemanam cu Domnul Hristos, sa iubim JERTFELNIC, sa nu ne speriem de ce necazuri avem! Parintii mei dupa cate au tras tp de 22 de ani ar fi trebuit sa fi fost divortati... dar mama a iubit neconditionat, a iertat TOT si a RABDAT mai ales!!! dar acest efort nu a fost decat spre CASTIGAREA lui... a invins!!! Acum Slava lui Dumnezeu de cativa ani, este armonie... Numai Dumnezeu stie prin cate am trecut... dar mai ales mama...!!! Nu a incetat rugaciunea pt el, nici mersul la Sf.Liturghie in care se ruga pt el, nu a incetat a-i raspunde raului cu BINELE!!! Ma miram de atata putere si intelegeam ca asta este NUMAI de la Domnul Hristos!!! El si-a data Viata pt noi ca sa fim impreuna cu El, dar tot noi suntem cei nemultumiti si Ii intoarcem spatele!!! Sa nu ne pierdem curajul de a lupta pana nu invingem!! altfel suntem ca niste lasi... si spre bucuria Vrajmasului!!! diavolul se bucura cand ne dam batuti din luppta vietii... desi el asta cauta... dar AVND NADEJDEA IN DOMNUL HS care ne-a spus "in lume necazuri veti avea, dar INDRAZNITI (adica prindeti CURAJ) EU am BIRUIT lumea!" sau in alta parte ne spune "Veniti la Mine toti cei OSTENITI si IMPOVARATI si Eu va voi ODIHNI pe voi!" sau "ce nu este cu putinta la om este cu putinta la Dumnezeu"! Maica Domnului este atat de mult ascultata de Domnul Hristos, caci "ce poate Dumnezeu cu PUTEREA poate Maica Domnului cu RUGACIUNEA"!!! Deci sa ne rugam Maicii Domnului sa se roage Fiului ei, Domnului nostru Iisus Hristos, sa ne asculte rugaciunea si sa mijloceasca pt indreptarea sotului dvs, si sa se intoarca cu toata IUBIREA la dvs!!! CRED in PUTEREA Domnului ca daca o veti ruga zilnic si cu lacrimi pe Maica Domnului pt dansul, chiar mereu, atunci va va asculta!!! Poate v-a ajutat si marturisirea mea sa prindeti curaj in lupta pt castigarea sotului dvs!!! Sa fiti binecuvantati!!!
Reply With Quote
Vechi 11.12.2008, 10:35:38
ella87ella ella87ella is offline
Member

Data înregistrării: 10.12.2008
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de geo.nektarios Vezi mesajul
Foarte frumos spus Ella!!! imi place!!!
Dar hai sa ne asemanam cu Domnul Hristos, sa iubim JERTFELNIC, sa nu ne speriem de ce necazuri avem! Parintii mei dupa cate au tras tp de 22 de ani ar fi trebuit sa fi fost divortati... dar mama a iubit neconditionat, a iertat TOT si a RABDAT mai ales!!! dar acest efort nu a fost decat spre CASTIGAREA lui... a invins!!! Acum Slava lui Dumnezeu de cativa ani, este armonie... Numai Dumnezeu stie prin cate am trecut... dar mai ales mama...!!! Nu a incetat rugaciunea pt el, nici mersul la Sf.Liturghie in care se ruga pt el, nu a incetat a-i raspunde raului cu BINELE!!! Ma miram de atata putere si intelegeam ca asta este NUMAI de la Domnul Hristos!!! El si-a data Viata pt noi ca sa fim impreuna cu El, dar tot noi suntem cei nemultumiti si Ii intoarcem spatele!!! Sa nu ne pierdem curajul de a lupta pana nu invingem!! altfel suntem ca niste lasi... si spre bucuria Vrajmasului!!! diavolul se bucura cand ne dam batuti din luppta vietii... desi el asta cauta... dar AVND NADEJDEA IN DOMNUL HS care ne-a spus "in lume necazuri veti avea, dar INDRAZNITI (adica prindeti CURAJ) EU am BIRUIT lumea!" sau in alta parte ne spune "Veniti la Mine toti cei OSTENITI si IMPOVARATI si Eu va voi ODIHNI pe voi!" sau "ce nu este cu putinta la om este cu putinta la Dumnezeu"! Maica Domnului este atat de mult ascultata de Domnul Hristos, caci "ce poate Dumnezeu cu PUTEREA poate Maica Domnului cu RUGACIUNEA"!!! Deci sa ne rugam Maicii Domnului sa se roage Fiului ei, Domnului nostru Iisus Hristos, sa ne asculte rugaciunea si sa mijloceasca pt indreptarea sotului dvs, si sa se intoarca cu toata IUBIREA la dvs!!! CRED in PUTEREA Domnului ca daca o veti ruga zilnic si cu lacrimi pe Maica Domnului pt dansul, chiar mereu, atunci va va asculta!!! Poate v-a ajutat si marturisirea mea sa prindeti curaj in lupta pt castigarea sotului dvs!!! Sa fiti binecuvantati!!!
Da m-au incurajat cuvintele tale, dar din pacate nu sunt casatorita si cred ca aceasta imi este rasplata pentru ca am cazut in pacat inainte de vreme, eu sunt unul din tinerii rataciti pe calea pierzaniei, eu as vrea sa trag sa raman cu el, sa nu mai existe nimeni in viata mea, el sa devina sotul meu.
Reply With Quote
Vechi 11.12.2008, 15:15:51
Thheo Thheo is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2008
Implicit

Am trait intr-o familie in care nu s-a impartit , ca sa zi asa, decat jumatate de iubire, doar de la mama .....tatal a fost absent , a impartit vorbe de ocara, multa severitate si interdictii cu miile....si totusi mama nu a plecat , a preferat sa ramana ,sa suporte.....nu vroia ca si copiii ei sa creasca fara tata.Am intrebat-o daca ar avea unde se duce ar pleca?....mi-a raspuns ca nu..... nimeni nu a fortat-o sa se marite cu el,ea l-a ales si trebuie sa-l suporte....Dar cel mai tare ma doare faptul ca mama e un om tare bun , un om care se supara fff greu si atunci numai pe ea insasi.....nu o pot convinge sa se spovedeasca .....vine cu fel de fel de pretexte......
Reply With Quote
Vechi 11.12.2008, 15:21:51
Thheo Thheo is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2008
Implicit

Geo.nectarios.....te respect mult ptr ceea esti si iti doresc din suflet tot binele din lume....tare mi-as dorii ca si baietii mei sa ajunga sa gandeasca ca tine , sa-i iubeasca pe cei din jur, sa-l iubeasca pe Dumnezeu.....sa faca numai lucruri placute Celui de Sus....Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 20.12.2008, 00:16:06
sofiaiuga's Avatar
sofiaiuga sofiaiuga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2007
Implicit

iubirea crestina se refera la iubirea AGAPA si nu include sexul ,acesta fiind o problema ce decurge normal dc tinerii respecta TAINA CUNUNIEI,iar dc nu ,atunci se despart pt.ca iubirea asazisa era de fapt doar o atractie sexuala ,fara taina ,caci iubirea de durata ,asa cum o viseaza cei mai multi si la care nu ajung este pt ca accepta ispita de a trai in pacat refuzind TAINA IUBIRII ,ascunsa in infrinarea pina dupa cununia religiosa.Deci SUPERFICIALITATEA ,delasarea in pacat si persistenta in acest pacat al desfrinarii ,cel mai urit de Dumnezeu aduce la atitea nereusite in casatorii si la refuzul facerii de copiii si la raminerea copiilor dupa divort fara unul din parinti .Pt.toate acestea fiecare va avea de dat sama cind se va deschide POARTA DE AUR A IERUSALEMULUI ,adica atunci cind va veni Mintuitorul sa judece lumea asta plina de delasare in pacatele de care nu prea incearca sa se descotoroseasca.Trebuie sa ne curatim de pacate ,caci NU PUTEM IUBI CU ADEVARAT fara aceasta curatire ,caci IUBIREA ADEVARATA este un DAR DE LA DUMNEZEU ,care este primit intr-o masura direct proportional cu ,curatirea de pacate .Altfel ne inselam numai ca iubim.!!
Reply With Quote
Vechi 24.05.2009, 17:31:30
eulaura eulaura is offline
Member

Data înregistrării: 06.04.2009
Implicit dragostea...

"1. De as grai in limbile oamenilor si ale ingerilor, iar dragoste nu am, facutu-m-am arama sunatoare si chimval rasunator.
2. Si de as avea darul proorociei si tainele toate le-as cunoaste si orice stiinta, si de as avea atata credinta incat sa mut si muntii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt.
3. Si de as imparti toata avutia mea si de as da trupul meu ca sa fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi foloseste.
4. Dragostea indelung rabda; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieste, nu se lauda, nu se trufeste.
5. Dragostea nu se poarta cu necuviinta, nu cauta ale sale, nu se aprinde de manie, nu gandeste raul.
6. Nu se bucura de nedreptate, ci se bucura de adevar.
7. Toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
8. Dragostea nu cade niciodata. Cat despre proorocii - se vor desfiinta; darul limbilor va inceta; stiinta se va sfarsi;
9. Pentru ca in parte cunoastem si in parte proorocim.
10. Dar cand va veni ceea ce e desavarsit, atunci ceea ce este in parte se va desfiinta.
11. Cand eram copil, vorbeam ca un copil, simteam ca un copil; judecam ca un copil; dar cand m-am facut barbat, am lepadat cele ale copilului.
12. Caci vedem acum ca prin oglinda, in ghicitura, iar atunci, fata catre fata; acum cunosc in parte, dar atunci voi cunoaste pe deplin, precum am fost cunoscut si eu.
13. Si acum raman acestea trei: credinta, nadejdea si dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea."

cat de frumos....:-< asta e iubirea la care toti visam desi unii nu recunosc.

dar eu am o problema cu dragostea la oameni: nu cred ca oamenii pot iubi cu adevarat absolut, total neconditionat. si nu ma refer neaparat la interese, ci mai ales la faptul ca in general nu prea suntem capabili sa iubim pe cineva cu adevat si pentru totdeauna cu acelasi devotament , indiferent de orice. iubim pe cineva, si la un moment dat greseste, face lucruri care ne ranesc tare, pe care nu credeam ca ar putea sa le faca, ne face sa suferim multi ani in sir(cum sunt de exemplu unele casnicii)... in conditiile astea mai ramane iubirea aia enorma pe care o declarasem la inceput? mai suntem in stare sa iubim la fel si in conditiile astea, total neconditionat si sa-i ramanem alaturi persoanei respective tot restul vietii indiferent de suferinta provocata? mai putem sa simtim si sa ne comportam asa cum scrie in epistola catre corinteni? am observat ca in general nu. si atunci ce fel de iubire e asta?! doar iluzie? sau oamenii in general nu pot iubi decat intr-un mod egoist? nici asa nu merge. iubirea nu are nimic de-a face cu egoismul, de fapt sunt total opuse. atunci cum e? chiar nu putem iubi? un alt exemplu mai sunt si cazurile tragice in care unul din soti moare. celalalt sufera o vreme si apoi se recasatoreste si ii spune altcuiva "te iubesc"... mi se pare atat de ipocrit si trist...cum sa iubesti pe cineva cu adevarat daca inima ta a fost daruita deja altcuiva? unde e iubirea pt persoana aia? sau pur si simplu faptul ca a plecat, s-a mutat la Domnul , a facut sa plece si "iubirea" ta? nu pot sa inteleg... sau de ce nu putem iubi pentru totdeauna pe cineva chiar daca nu suntem iubiti de acel cineva? sau cum e moda asta cu o gramada de relatii in cursul unei singure vieti? te daruiesti cate un pic fiecaruia sau cum? unde e iubirea de care toata lumea vorbeste? asta e? nu cred...

Uneori tind sa cred ca nici rudele, parintii nu iubesc chiar absolut neconditionat, desi probabil e cea mai curata dintre iubiri. zic ca nici ei nu iubesc total neconditionat pt ca au unele asteptari,care daca nu sunt implinite....nu e bine. si te iubesc pt ca esti sau nu esti intr-un fel.

Iubim imagini pe care noi le avem despre ceilalti. de ce?

gandindu-ma la toate astea, incep sa cred ca iubirea adevarata e doar un privilegiu divin, pe care doar Dumnezeu il simte cu adevarat...si poate il mai gusta si cei care locuiesc langa El.

Sper sa nu va plictisesc cu ideea asta a mea. Mi-as dori sa stiu ce parere aveti despre ce am zis si daca aveti ceva raspunsuri pt intrebarile mele. Ma preocupa mult subiectul asta si doresc mult sa gasesc raspunsuri. Si probabil nu-s singura care-si pune intrebarile astea...
Mi-as dori mult sa stiu si parerea lui geo.nektarios despre ce am spus, pentru ca apreciez mult modul in care a deschis acest subiect si din cate commenturi am mai citit, ii apreciez mult felul de a gandi. Multumesc anticipat.:)
Reply With Quote
Vechi 24.05.2009, 20:56:39
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Omul contemporan se află într-o stare de criză și soluția ieșirii din această stare nu poate consta decât în întoarcerea omului la starea lui firească, iar starea firească a omului este aceea care îl definește ca om adevărat. Omul adevărat este omul Iubirii, al comuniunii și al dialogului cu Dumnezeu și cu semenii, omul virtos, statornic în bine, dovedind tărie în împotrivirea față de păcat. Dar
alegerile noastre eronate afectează societatea nu numai prin efectele lor directe, răcind relațiile între oameni , ci și indirect, căci ele afectează mai întâi pe cel ce le săvârșește, iar acesta , la rândul său, contribuie la îmbolnăvirea societății. Astfel și ea iubirea capătă alte dimensiuni , de multe ori, devine ceva condiționat, ieșită din firescul ei, devenind o iubire pocită și complet denaturată, de nerecunoscut. O trăsătură caracteristică a societății de azi este aceea că omul se simte în ea tot mai sigur, pe măsură ce se preocupă tot mai puțin de nevoile sale sufletești, în goana după bunuri materiale pe care adesea nici nu le folosește pentru sine, ci doar pentru a hrăni orgoliul personal.
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Iubirea de aproape-Iubirea de vrajmasi OvidiuO Pocainta 76 19.04.2013 21:51:24
Iubirea iosif Generalitati 127 30.03.2013 11:30:24
Iubirea caiusltd Rugaciuni 1 27.08.2010 17:01:07
Taina yulyus Rugaciuni 0 28.01.2010 23:45:07
Iubirea silverstar Generalitati 10 17.01.2007 13:37:35