![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
[SIZE=3]Ceva ca rugaciunea
Nu stiu ce am, Ca nu dorm cand dorm Nu stiu ce am, Ca nu sunt treaz, Cand stau de veghe. Nu stiu ce am, Ca nu ajung nicaieri, Cand merg. Nu stiu ce am, Ca stand pe loc Sunt, hat , departe. Doamne, din ce fel de huma M-ai luat in palmele tale calde Si cu ce fel de saliva Ai amestecat si-ai framantat huma-mi? De nu stiu ce am Ca exist, Nu stiu ce am Ca nu mai am nimic, Decat pe tine.[/SIZE] [SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3]Marin Sorescu[/SIZE] |
|
|
||||
|
||||
|
[COLOR=green]Rudyard Kipling
IF / DACĂ Dacă ești calm, cînd toți se pierd cu firea În jurul tău, și spun că-i vina ta; De crezi în tine, chiar cînd Omenirea Nu crede, dar îi crezi și ei cumva; De știi s-aștepți, dar fără tevatură; De nu dezminți minciuni mințind, ci drept; De nu răspunzi la ură tot cu ură Și nici prea bun nu pari, nici prea-nțelept; Dacă visezi - dar nu-ți faci visul astru; De poți să speri - dar nu-ți faci jindul țel; De-ntîmpini și Triumful și Dezastrul Mereu senin și în același fel; Dacă suporți să-ți vezi vorba sucită De șarlatan, ce-ți spurcă al tău rost; De poți ca munca vieții, năruită, S-o faci de la-nceput precum a fost; Dacă-ndrăznești agonisita-ți toată S-o pui, făr'a clipi, pe-un singur zar Și, dac-o pierzi, să-ncepi ca prima dată Făr-să te plîngi cu un oftat măcar; De știi, cu nerv, cu inimă, cu vînă, Drept să rămîi, cînd ele june nu-s, Și stai tot dîrz, cînd nu mai e stăpînă Decît Voința ce le ține sus; Dacă-ntre Regi ți-e firea neschimbată Ca și-n Mulțime - nu străin de ea; Amic sau nu, de nu pot să te-abată; De toți de-ți pasă, dar de nimeni prea; Dacă ți-e dat, prin clipa zdrobitoare, Să treci și s-o întreci, mereu bonom, atunci: a ta e Lumea asta mare și, mai mult, fiul meu: atunci - ești Om![/COLOR]
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Citate preferate, cugetari, vorbe de duh | silverstar | Generalitati | 1175 | 03.08.2016 14:54:36 |
| poezii crestine | Maria-Raluca | Generalitati | 35 | 08.04.2015 18:15:49 |
| Poezii de Pasti | laurastifter | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 21 | 02.05.2013 15:59:15 |
| Poezii de Pasti | PuiMicGeorgiana | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 0 | 19.04.2011 11:46:00 |
| Poezii crestine! | Laurentiu | Generalitati | 1 | 01.03.2007 14:31:41 |
|
|