Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.05.2026, 23:49:23
iustin_dumitru iustin_dumitru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.07.2025
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Păcatul duce la orbire, la dependență, la posedare; conștientizarea păcatului, adică cercetarea cugetului, duce la dorința de schimbare doar dacă apare regretul, părerea de rău, care nu poate apărea dacă anterior nu a fost făcută o cateheză, o învățătură a Duhului Sfânt.
Da ce zici tu e corect.

Dar si ce zic eu condensat e corect. Pacatul duce la scarba , mai ales de un pcat ca si masturbarea, scarba de viata ta, de inselare ,de minciuna, de fata hada a mortii sufletesti.

Acesta duce la smerenie.

Nu stiu daca in acest caz a zis apostoul Pavel ,dar eu mereu am simtit aceasta
"Puterea mea in slabiciune e facuta desavarstia"

Nu incurajez pacatul, dar am incredere in pedagogia lui Dumnezeu , uneori amara, chiar si pentru cei mai decazuti dintre noi

Citat:
Duhovnicul Îl reprezintă pe Hristos, iar minimalizarea acestui aspect e ca și o desconsiderare a Lui.
Oare a se mărturisi duhovnicului e ca și cum ar vorbi cu tine?
Duhovnicul in intelesul preotul de la taina a marturisirii este cheia scaparii de acest pacat.

Duhovnoicul insa in intelesul acela care, iti da sfaturi , care discuta cu tine , e posibil sa nu te ajute prea mult , pentru ca sunt rari oamenii cu har mai ales azi , cand informatia a explodat, si care sa se muleze pe cautarile si neputintele tale.

De aceea marturisirea lui publica, cred eu ca are acelasi efect cu marturisirea la un duhovnic, in afara dezlegarii, el ne-a luat de duhovnici pe noi cumva,macar la ca[pitolul incredere .

In trecut , in primul secol se spune ca se facea acest gen de marturisire publica.

De aceea trebuie sa fim la inaltimea increderii acordate , si sa nu ne repezim cu medicamentele amare ,lasandu-le acestea duhovnicilor adevarati si chiar lui Dumnezeu in nemasurata sa pedagogie , si sa cautam la medicamentele cele dulci, ale intelegerii, ascultarii, si sustinerii fratelui nostru ,scarbit de viata lui.

Acesta era si indemnul apostolului "Tratati-l cu blandete pe unul ca acesta..." (sper sa nu fi citat gresit, dar nu mai verific)

Cat despre mine, in afara curajului lui Cosmin, cu nimic nu sunt mai presus de el.
Reply With Quote