Citat:
În prealabil postat de iustin_dumitru
Pana acum nu a fost posibil ca asta a fost trendul . Ar fi de analizat daca de acum inainte chiar are valoare ideea asta a tinerii in tara,nationalizarii, sau nu stiu cum sa ii zic ,a reurselor.
|
Era vorba să iei niște redevențe corecte, eventual să dai la schimb resursele pe infrastructură și industrializare, nu să le dai pe degeaba cum dăm petrolul, rafinăriile și alte active de stat foarte importante.
Asta nu e izolaționism cum confunzi tu lucrurile să știi să-ți valorifici potențialul la adevărata valoare.
Citat:
Probabil apa va lipsi cu adevarat in viitorul apropiat, dar nu stiu in ce masura ne-o fura cineva. Ca si noi ca si restul globului suntem loviti de propria sete de autodistrugere , prin distrugerea climei,datorita lacomiei noastre.
|
Și care ar fi lăcomia sau risipa, că irigațiile nu sunt un moft, culturile agricole nu sunt un moft, e ca și cum ai sfida gravitația când încerci să distrugi sectoare cheie.
Iar lipsa igienei duce la infecții, epidemii, hepatite și altele, nu cred eu că niște dușuri scurte secătuiesc planeta.
Mai degrabă inteligența artificială consumă enorm pt a răci serverele
https://www.activenews.ro/externe/De...olosale-198713
Citat:
Poate la hrana si energie ar putea fi ceva idee de a le prelucra noi si a lua foloase mai mari din ambele. Dar propietarii nu se fac cu forta. Nu poti de maine sa dai cuiva un siloz de procesat cereale sau o ferma de animale. Trebuie intradevar o politica nationala pentru a pastra aceste ressurse in tara ,dar nu prin populisme si nationalizari, ci prin intelepciune si colaborare.Pe termen lung am avea de castigat ca ne am asigura o oarecare independenta, si am creste gradul de prelucrare al materiilor prime.
|
Da proprietari nu se fac cu forța, dar poți să-i ajuți pe cei care au o afacere uneori din tată-n fiu, să nu plece să culeagă sparanghelul în Germania ci să dezvolte capacități de producție în țară, prin creditări convenabile printr-o bancă agricolă, anumite subvenții, anumite contracte de tipul alimente pt elevi mai sărmani șamd.
Citat:
Nici un popor nu castigat din dezbinare, si mai usor a fost stapanit de altii. Tot ce ne trebuie nu e idolatrizarea acestei tendinte de izolare, ci aratarea avantajelor de a ne descurca prin puteri proprii, si a ne impuine noi singuri legile noastre.
Dar cum s-ar putea face asta, cand jumate din populatie e convinsa ca cealalta jumatate e raul absolut. Trebuie sa facem sa invinga ratiunea si colaborarea si atunci ideile de a ne dezvolta singuri si a fi smart nu vor mai putea fi franate de nimeni
|
Dezbinare face sistemul, dacă ieși în stradă să critici măsurile de tva mărit, costurile uriașe pe înarmare, ajutoare către alte țări, bani dați pe proiecte aberante nu faci dezbinare.
Am văzut că vor să lase primăriile să externalizeze executarea silită, întâi îți vor pune niște impozite exorbitante prin supraevlauarea valorii locuinței și apoi îți vor lua proprietatea și o vor vinde sub prețul pieței, pt o datorie mult mai mică, către diferite fonduri de speculă imobiliară și tu o să stai cu degetul în gură la manipulatorii de la tv să zici că nu ieși în stradă că e dezbinare dacă-ți aperi locuința, avutul, siguranța alimentară, dreptul la căldură și lumină iarna, toamna, primăvara.
Cine știe poate nici prin spitale nu o să mai ai voie dacă nu ai asigurare privată plătită cu mii de euro pe an pt niște servicii calitativ mai slabe decât cele oferite de sistemele de sănătate din țări civilizate.