Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.02.2025, 21:56:23
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

continuăm parcursul biblic din Levitic - carte de căpătâi în Mozaism:

https://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=47&cap=23

41. Să prăznuiți sărbătoarea aceasta a Domnului șapte zile în an: acesta este așezământ veșnic în neamul vostru. În luna a șaptea să o prăznuiți.
42. Să locuiți șapte zile în corturi; tot israelitul băștinaș să locuiască în corturi,
43. Ca să știe urmașii voștri că în corturi am așezat Eu pe fiii lui Israel, când i-am scos din pământul Egiptului. Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru".
44. Astfel a grăit Moise fiilor lui Israel despre sărbătorile Domnului.

___

Sărbătoarea corturilor trebuie ținută o săptămână numai în corturi, oare se mai ține așa ?

_____
4. Iată și celelalte sărbători ale Domnului, adunările sfinte, pe care trebuie să le vestiți la vremea lor:
5. În luna întâi, în ziua a paisprezecea a lunii, către seară, sunt Paștile Domnului.
6. Iar în ziua a cincisprezecea a aceleiași luni este sărbătoarea azimei Domnului: șapte zile să mâncați azime.
7. În ziua întâi a sărbătorilor să aveți adunare sfântă și nici o muncă să nu faceți.
8. Timp de șapte zile să aduceți jertfă Domnului, și în ziua a șaptea iar e adunare sfântă; nici o muncă să nu faceți".
9. Și a grăit Domnul cu Moise și a zis:
10. "Vorbește fiilor lui Israel și le spune: Când veți intra în pământul pe care Eu vi-l dau vouă și veți face seceriș în el, cel dintâi snop al secerișului vostru să-l aduceți la preot;
11. El va ridica acest snop înaintea Domnului, ca să aflați bunăvoință la El; a doua zi după cea dintâi a sărbătorii îl va ridica preotul.

În afară de Sabat se mai țin sărbătorile acestea ? Apropo de cei cu ziua sfântă obligatorie, nu pare că s-a desființat sărbătoarea corturilor, sărbătoarea azimei Domnului 7 zile obligatoriu de azime, jertfa obligatorie din prima recoltă.