![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Aplaud demersul de dialog politic,social. Până la urmă politica cu religia sunt rude de gradul întâi....
Eu nu prea fac nici politica,nici "religie",ci mai degrabă filosofez pe anumite teme,care pot fi uneori politice sau religioase... Și asta voi incerca și acum,angajandu-ma puțin în acest subiect. Spectrul politic actual nu prea mă interesează, decât în măsura în care mă afectează, însă dincolo de asta îl văd extrem de plat într-o parte și extremist în cealaltă parte. Iar de aici putem distinge doua motoare care alimentează țara în acest moment.Unul conservator care a tras-o de la revoluție încoace, plus alte câteva artificii politice care deși erau promițătoare (USR) au devenit asimilate de grupul matca.(USR a fost singurul partid la care am aderat și în care am activat o scurtă perioadă.Oricum politica nu-i de mine,cel puțin nu în acest sistem. ). Însă ce face palpitant acum peisajul politic este acest AUR. Niciodată nu m-au interesat actele politice individuale sau membrii în sine.Relevanti pentru mine sunt inițiatorii, reformatorii și cei care au produs o mișcare. Restul sunt followeri, executanți etc ... Așa că degeaba le este oferită importanță,credit sau chiar critici,acuze etc... Atâta timp cât noi facem politică despre aceste nulități sau in jurul lor nu vedem nimic și rămânem în jurul unei bârfe stupide, distrați de un show care continuă de atâta timp pe care ei îl oferă și noi îl întreținem . Orice schimbare făcută înafara unei dorințe sau credințe sau certitudine nu va avea efect, nici eficientă și practic nu se va putea implementa. Așa că degeaba am avut atâtea tentative sociale, economice, culturale, medicala, educaționale etc.... Ele nu au putut fi implementate din cauza lipsei de educare corespunzătoare. Practic omul nu a putut vedea dincolo de banul oferit pentru proiectul în sine. Fără o viziune oferită de un lider care sa implementeze aceste proiecte, fără o educație prin care noi sa le înțelegem utilitatea și necesitatea.... Practic am atras bani sa ne aliniem cu UE, însă stilul nostru de viață și gândire este destul de diferit, așa că totuși am luat banii,am păstrat gândirea și nu prea ne asumăm nimic, găsind țapi ispășitori. Stilul românesc este de fapt o rotație a puterii,unde puterea trebuie sa fie coruptă sau de preferat coruptibilă, dacă n-ar fi de ce ai pune o acolo,ea este așezată acolo pentru a putea servi interesele votanților, adică noi,iar noi preferam sa corupem mereu, tocmai de asta am ales și susținut și susținem in continuare corupția. Așa că altă politică este inutil să facem până nu ne asumăm cat suntem de corupți, apoi să înțelegem cum ne afectează această corupție,după care sa vedem ce facem in aceasta privința... Culoare politică, indiferent care va fi ea,va fi mereu murdărită de Corupție.....