Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Noul Testament

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.12.2022, 00:26:12
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul

Iar "vorbesti fara tine".
El S-a nascut ca orice om, dar abia dupa inviere trupul I S-a glorificat si putea trece prin usi, pereti..., dar nu cat avea trup de om obisnuit.
Au vrut să-l arunce de pe stâncă și a trecut prin mijlocul lor:

Luca, cap.4
https://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=48&cap=4#29
29. Și sculându-se, L-au scos afară din cetate și L-au dus pe sprânceana muntelui, pe care era zidită cetatea lor, ca să-L arunce în prăpastie;
30. Iar El, trecând prin mijlocul lor, S-a dus.

Sfânta Evanghelie după Ioan
cap10
https://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=35&cap=10#31

31. Iarăși au luat pietre iudeii ca să arunce asupra Lui.
32. Iisus le-a răspuns: Multe lucruri bune v-am arătat vouă de la Tatăl Meu. Pentru care din ele, aruncați cu pietre asupra Mea?
33. I-au răspuns iudeii: Nu pentru lucru bun aruncăm cu pietre asupra Ta, ci pentru hulă și pentru că Tu, om fiind, Te faci pe Tine Dumnezeu.
34. Iisus le-a răspuns: Nu e scris în Legea voastră că "Eu am zis: dumnezei sunteți?"
35. Dacă i-a numit dumnezei pe aceia către care a fost cuvântul lui Dumnezeu - și Scriptura nu poate să fie desființată -
36. Despre Cel pe care Tatăl L-a sfințit și L-a trimis în lume, voi ziceți: Tu hulești, căci am spus: Fiul lui Dumnezeu sunt?
37. Dacă nu fac lucrările Tatălui Meu, să nu credeți în Mine.
38. Iar dacă le fac, chiar dacă nu credeți în Mine, credeți în aceste lucrări, ca să știți și să cunoașteți că Tatăl este în Mine și Eu în Tatăl.
39. Căutau deci iarăși să-L prindă și Iisus a scăpat din mâna lor.

Citat:
E o "pseudo-dreapta" credinta sa spui ca Iisus S-a nascut "hokus-pokus", desi a stat FIX 9 luni in pantecele Fecioarei; nasterea naturala are un protocol ce nu poate fi ocolit sau evitat nici de Iisus, deoarece ar insemna ca Insusi Dumnezeu Fiul sa nu se supuna creatiei Tatalui, dar totusi sa ceara Omului (creaturii) sa-L urmeze pe Fiul, desi Acesta nu-l respecta pe omul de rand dacaFiul nu Se naste la fel ca un om de rand.
Nici zămislirea lui Hristos descrisă conform Noului Testament, nu are o explicație logică.
Așa nici Adam și Eva nu s-au născut dintr-un pântec, ci din țărână și coastă.
Adică a putut să facă om din țărână, s-a zămislit în chip minunat, dar s-a născut provocând dureri și urme.
Atunci greșește Biserica ortodoxă când pune 3 stele 2 pe umeri + una pe frunte pt pururea fecioria Maicii Domnului înainte de naștere - în timpul nașterii - după naștere ?

Citat:
Oare ai acceptat sa participi la "raspandirea" schimbarii/egalitatii de gen ca Adam si Eva zilelor noastre sa fie ce vor fiecare dintre ei?
E logic,(nu?) ca daca Eva a fost luata din Adam, inseamna ca Eva era a lui Adam, fara sa stie niciunul dintre ei, dar astazi, poate ca fiecare vrea sa fie ca celalalt si sa-si schimbe genul inapoi.
Asta "trambitzezi"?
Din fericire teoria de gen nu a pătruns nici în catolicism, nici în ortodoxie, ci doar în unele adunări protestante alea mai liberale și liberaliste, dar nici acolo nu e consens.

Last edited by Iorest; 28.12.2022 at 00:31:45.
Reply With Quote