![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Foarte multă isterie și foarte multă agitație legat de faptul că noi am importat sărbători din occident și le-am adus în Romania, iar în felul acesta desacralizăm creștinătatea și ortodoxia!
Iar eu mă întreb așa: Cei care au citit Harry Potter nu au citit cărți care tratează o lume a vrăjitoriilor și sf-urilor, cu spirite, cu balauri și zei vorbitori, alea nu sunt tot niște ocultisme ieftine? Îți încarci mintea cu lucruri nefolositoare, așa cum spune Apostolul Pavel: "Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate îmi sunt de folos. "(1 Corint. 6:12) Dacă americanii au Halloween-ul și se scălămbăie o zi și o noapte, în fel și chip, și noi avem de Anu Nou tradiții păgâne unde se obișnuiește ca „mascații” să umble în ceată cu personaje mascate: ursul, capra, căiuții, cerbii, urâții, frumoșii, dracii, doctorii, ursarii, bunghierii etc. Numai că al nostru este puțin românizat, este tradițional și parcă nu este așa "mare păcat" cu toate că am putea să ne îmbrăcam în costum național și să mergem la biserică. Așadar, cine vrea să se ducă e treaba lui, dar să nu facem atâta dramatism și ieșire din normalitate din asta. Vai de mine.. am fost deodată pervertiți din perfecțiunea absolută.. Dar când chemăm ursitoarele la un copil mic nou-născut și le plătim pe acele doamne îmbrăcate în zâne să spună gogoși, nu e același lucru? Dar când te duci să îți citească în cafea sau în cărți, cu dama de verde în cărare și cu ghiocul prin cimitir să cauți strigoi sau moroi, când de Sfântul Andrei umbli cu usturoi și cu ciorapi întorși pe dos, sau cu ața roșie la mână de deochi și tămâie prin buzunare.. nu-i tot un Halloween? NUMAI CĂ NOI LE-AM DRAMATIZAT PE CELE OCCIDENTALE ȘI LE-AM SPIRITUALIZAT PE CELE ORTODOXE! Noi uneori suntem mai Halloween decât alții! Nu-ți place un lucru nu-l faci, taci, te abții și ești educat. Lor asta li se pare interesant. Gândiți-vă că poporul american este suma multiculturalismului culturilor și inculturilor, acolo s-au strâns tot felul de oameni de pe fața pământului din toate națiile păgâne și nepăgâne, ce poți să le faci? Dar noi când stam cu nasul în zodiac și vrem să vedem cum ne merge, când calculăm la numerologie sau descifram visele nu facem la fel? Deci trebuie să înțelegem că exagerarea nu face parte din tabieturile unui ortodox cuminte și obișnuit! https://www.youtube.com/watch?v=_7ZEciPUcfw
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Daca pot primi niste raspunsuri | andrei23 | Generalitati | 28 | 19.06.2011 18:13:32 |
Caut niste raspunsuri | NeInocentiu | Secte si culte | 108 | 18.04.2011 13:43:12 |
|