Citat:
În prealabil postat de Iorest
Ce relevanță are nene că nu se referă strict la înaltul cler și sunt mai multe cazuri, nu e singurul articol care are mai multe ipoteze, eu m-am referit la ipoteza relevantă în contextul arhiereului pt a se vedea că nu se tratează cu laxism acuzele care vizează arhiereii și cei cu rang similar, nici de către cei au compus codul nici de către cei care l-au votat și nici de către cei care vor aplica legea.
Normal că e vb de toate cultele recunoscute de lege că altfel ar fi neconstituțional.
Tu crezi că dacă un articol are 6 ipoteze de la lit.a la lit.f, ultima literă nu se aplică celui în cauză pe motiv că primele 5 ipoteze descriu alte situații?
Altă chestie e că dacă tot invocăm statul secular în care primează supremația legii e bine să ne raportăm la legile în vigoare, care se aplică fie că ne place fie că nu și că magistrații cu experiență în mod normal sunt foarte atenți la orice detaliu.
Discursul unui om care tot invocă legea ca fiind supremă în democrație , nu cadrează cu argumente de tip nu-mi place mie o prevedere pe care o ignor că mi se pare mie că e nedemocratică și încerc să o amestec.
|
aliniatele c-g nominalizeaza pe aceia ce merg direct la curtea de apel, nu e vorba despre nicio ipoteza. eu vad aici un abuz de lege, nu vad de ce categorii speciale de cetateni trebuie sa fie judecati altfel decat un cetatean oarecare, daca un avocat, un judecator, un notar sau un arhiepiscop au facut o magarie vreau sa fie judecati ca orice alt prezumtiv infractor. repet, nu cred ca intr-o democratie veritabila exista o astfel de lege.
tampeniile cu statul secular sunt pomenite taman de aia care n-au habar de ceea ce inseamna democratia si egalitatea in fata legii.