Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.08.2016, 15:57:00
Romowe
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Urbanophon Vezi mesajul
Daca tot am dat-o off-topic si discutam despre relatiile in afara casatoriei, va impartasesc o concluzie personala.

Orice act sexual care nu se consuma in scopul de a face copii, deci implicit (teoretic) in afara casatoriei, este un consum ireversibil. Dupa o viata pacatoasa, reflectand indelung la pacatele mele, pe latura amoroasa, am ajuns la niste concluzii. Ori de cate ori doi oameni se "contopesc", se produce un "sacrificiu" la care participa atat trupul cat si sufletul. Se sacrifica o bucatica din fiinta intreaga si se pune pe altarul perpetuarii. Daca bucata asta fiintiala o aruncam in neant, de dragul placerii, se aduna un regret tainic in noi care ne macina. Rupem o bucata pretioasa, dumnezeesc de pretioasa, si o lepadam.

Poate nu am gasit cele mai potrivite cuvinte pentru a explica asta.

P.S: Aline, cand scriu acest mesaj citesc ca ai 18.000 de postari. Felicitari! :))
Urbanophon, profunda gindire. Aveti mare dreptate. Insa am o nelamurire: va referiti cumva, si la relatiile sexuale din casatorie, dar care nu duc la procreere? Totusi, Dumnezeu nu ne-a creeat (doar) ca sa facem copii.
Reply With Quote