![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Catedrala Veche din Baia Mare l-a primit, joi, 29 ianuarie, pentru ultima dată pe preotul Liviu Ștefan, slujitor al acesteia timp de mai mulți ani. Slujba prohodului a fost oficiată de Preasfințitul Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, înconjurat de un sobor de peste 70 de preoți.
Părintele Liviu Ștefan a absolvit Institutul Teologic Ortodox din Sibiu în 1965, ca șef de promoție. A fost preot în județul Hunedoara, timp de trei ani, în Protopopiatul Baia Mare timp de 17 ani, iar apoi, până la pensionare, preot în Cluj-Napoca, unde a construit și o biserică. La Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului a fost transferat pentru a ocupa postul de vicar administrativ, în 1985, funcție pe care o deține până la desființarea acesteia, în 1992. Pr. Liviu Ștefan a fost secretar al Adunării Naționale Bisericești și președintele unei comisii a acesteia. A publicat studii și articole în cărți și reviste teologice. Înaltpreasfințitul Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a transmis familiei și tuturor celor îndoliați cuvinte de îmbărbătare și condoleanțe. Un ultim omagiu i-a fost adus de PS Iustin Sigheteanul care a explicat rânduiala slujbei înmormântării unui preot.
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
O hotararea noua publicata pe www.basilica.ro | mihailt | Generalitati | 6 | 14.01.2011 22:11:54 |
Activitatile saptamanii la Centrul de Formare si Consiliere | fragmente | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 13.09.2010 09:25:35 |
Centrul Academic International Eminescu ( 121 de ani in eternitate ) | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 0 | 14.06.2010 17:59:31 |
Am noutati: cred ca stiu cine e NOI | mq | Generalitati | 19 | 02.09.2009 13:54:01 |
Noutati uimitoare la Altermedia!Tesla a fost roman!Parol! | mihailt | Generalitati | 3 | 21.05.2009 21:43:39 |
|