Citat:
În prealabil postat de AlinB
Poate ca nebagand in ei atatea chestii imputite ca omul modern, atat la modul fizic cat si duhovnicesc, nu au aceleasi nevoi de igiena, la asta te-ai gandit?
Caz in care tocmai, ar trebui sa-ti fie de model.
Eu n-as fi asa sigur, Sf. Ap. Pavel vorbeste despre rugaciune.
SI chiar si asa e interpretabl, daca e sa luam "ad literam" ce scrie acolo, e gresit ca monahii sa-si lase parul lung si sa se roage cu capul acoperit.
Adevarat in majoritatea cazurilor.
De cele mai multe ori, o femeie (aproape) dezbracata nu mai este atat de fascinanta ca una invaluita de mister, fie si fizic.
Insa atunci cand hormonii sunt in fierbere, misterul e ultimul lucru de luat in calcul.
Dar cred ca putini sunt cei care tin astfel de lectii din perspectiva celui care da o lupta pe viata si pe moarte cu ispita si a ajuns atat de departe incat doar vederea efectiva a unui trup dezbracat la modul cel mai evident ii innoieste lupta.
Iar daca are lupte din astea e simplu, trebuie sa ocoleasca ispita. Nu se duce in vacante din astea (pentru el) aventuroase duhovniceste, nu se angajeaza chelner pe plaja, nu cumpara tabloide sau mai rau.
Daca totusi merge, ca e casatorit, are copiii carora le place apa, si inca are probleme din astea la modul acut, atunci poate nevasta are o problema. ??????
Pe de alta parte, cei care sunt casatoriti poate n-ar trebui sa ia problema atat de usor si in dreptul celor care nu sunt.
De ce ele ar avea o problema si nu tu care le tii companie de exemplu?
Dezbracandu-se ele nu fac nimic animalic, in schimb imaginea asta in creierul tau categoric produce ceva animalic, deci cine este animalul de fapt?
|
Tu stii de faspt ce vrei sau ce parere ai? Tu chiar crezi ca o fata care sta topless sta doar din ratiuni de tratament? Ha! Vrea s aisi brozeze sanii! si daca, cum femela umana se hraneste si cu admiratie fizica, mai pica pe ea niste priviri infeirbantate, e ok pentru orgoliul ei de gasca necoapta.
Ok, sa fie clar:
1. Mersul la mare, imbracat decent, adica in costum de baie, indiferent de varsta si gen, este in scop de sanatate, cel ptuin teoretic. Trebuie sa gandim cuvincios, sau sa postulam de bine despre semenii nostri. Stii tu, honni soit qui mal y pense, etc.
2. Da, aici copacelul are dreptate, nu mai e ca pe vremea cand eram copil si apoi adolescent si tanar: acum o groaza de fete fac topless. si, da, daca le intrebi, scopul oficial e bronzarea sanilor. Daca bronzarea sanilor are legatura cu sanatatea, eu halesc laptopul asta.
3. Cum am zis si Oii: animalicul din orice barbat normal este prezent, dar controlat. Nu ma masturbez cand vad o femeie, nu ma dau la tot ce misca, nu stau cu mecla intinsa si ochii holbati doar dupa sani sau funduri pe plaja sau oriunde altundeva. Ma uit, admir, trec mai departe. Nu am vocatie de calugar, nu sunt ridicol sa ma cred vreun sfant. Si nici in Iad nu am chef sa ajung. De fapt, ca sa te contrariez nitel si pe tine, nu doar pe el, avand eu acasa ce imi trebuie, sanii goi si fesele expuse ma intereseaza mult mai putin decat sa gasesc odata Nereis, Branchiostoma sau ophiuride pe litoralul romanesc. Crede-ma, a gasi asa ceva e mai fascinant decat toate femeile de pe plaja, cu exceptia fiintei iubite, evident. Si e la fel de dificil sa gasesti asa nescufundandu-te precum a instala Fedora arm pe un android dual core.