![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Baieti si fete, lauti si voi o pauza de la dialogul asta incrancenat. Dragos, incearca sa nu o superi pe Corina, asa gandeste ea; e dreptul ei; adu-ti aminte de cum era sotia ta cand era in stare biencuvantata: presupun ca o menajai si atunci. Daca e vorba de o femeie gravida, aia dintre noi care avem cap o menajam (ma refer la noi barbatii). Ca e iubita/nevasta proprie sau altcineva, nu conteste, e in stare biencuvantata.
Ursule, ai niste conceptii foarte adanci, se vede influenta marelui duhovnic de la Prislop. Eu nu te-as defini ca si beginner in credinta, dimpotriva, pari genul care cam stie ce vrea. Daca o tii tot asa, multi ne vom uita de Jos la Judecata la tine, daca intelegi la ce ma refer. Adica tu te vei mantui, chiar daca multi din prin prejur vor ajunge Jos. (Probabil si eu voi sta la caldurica, intuneric, si dioxid de sulf). Florinvs, echilibrat ca de obicei. Corinusha, imi place independenta ta in gandire, numai ca trebuie sa nu te mai lupti cu lucruri care ne depasesc. Am si eu o credinta diferita, dar stiu ca nu are rost sa ma lupt pe acesta tema. Si asta pentru ca, ca toti intelectualizatii (adica cei ce percepem religia aproape exclusiv prin buchea cartii; eu o mai percpe si prin respiratia inmiresmata a Bisericii Nefacute de om, adica a Naturii), eu egalez, in mare masura, credinta religioasa cu conceptia filosofica. Insa eu am inteles ca nu trebuie sa fac polemica cu aproapele pe teme de credinta lui. De accea am devenit foarte impaciuitor. Poate, mai ales avand invedere starea ta/mica viata din tine, sa fii si tu mai calma. Eu, daca ma oftic, si incep sa polemizez, in cel mai rau caz ma aleg cu o banare; tie (si nu numai tie, intelegi) ti se poate intampla ceva neplacut. Nu te mai enerva pe Dragos, asa e el. Credinta lui e ceva ce eu definesc in gand "fanatism, asta e", si trec mai departe. Cred ca e foarte haios sa il ai de prieten, la urma urmei suntem cam de o seama; e cu patru mai mare. Doar ca unde el, buna mea colega Yasmina, noul nostru coleg Ursu si altii merg la biserica, eu merg in natura. Numai ca respectam acelasi Dumnezeu, chiar daca diferit. Si da, ti-o spune un independentist confesional ca mine: chestia cu goliciunea feminina si potentialul ei este un adevar adanc. Un adevar pe care, atentie! si crestinismul, si ocultismul il cunosc deopotriva: femeia este o arma vie. Cu ea poti dobandi Raiul, sau Iadul. Rapid. Ai dreptate sa te dezamageasca niste lucruri, dar trebuie sa iti schimbi putin perspectiva din care le critici. Adica, incearca sa muti tinta tunurilor tale emotionale pe lumea asta a pacatului: merita sa te aglutinezi sub steagul majoritatii, mai ales in acesta epoca, cum o numesc eu, "seara umanitatii"? Iti spunem si eu, si ortodocsii: NU! Si daca il intrebi pe Mihnea, catolic, iti va spune la fel. Rebeliunea e buna. Insa, ce da finalul ei este diferenta in tinta; adica, in ce/cine/Cine lovesti. Poti sa fii nemultumit/a fata de un sistem religios sau de gandire, dar nu avand ca motiv enervantul si platul "asa face toata lumea". Si mai ales nu face polemica cu oameni care cred in ceva, sau cineva, sau Cineva. Oricand, te cruti pe tine, iar in actuala situatie, cruti doua vieti. Yasmina, fii si tu mai blanda; Corina are un cu totul alt sistem de valori decat tine. Nu cred ca vrea sa faca un santaj emotional. Asa cum eu nu pot fi in (vreo) Biserica, deoarece pusul intrebarilor in mintea mea este aproape de respiratie ca frecventa, asa ea are un alt background. Asa ca parerea mea este cam ca a lui Florinvs, dar, evident, nu dintr-un unghi crestin-ortodox. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mandria si altele | Tina06 | Pocainta | 17 | 27.05.2015 02:34:10 |
haine călugărești | myself00 | Generalitati | 10 | 04.09.2013 12:26:02 |
Despre Arthos, tarnoseala si altele | mirela.t | Despre Biserica Ortodoxa in general | 9 | 25.07.2012 23:16:23 |
Boscoane, farmece si altele | cer_indurare | Slujba inmormantarii | 3 | 07.07.2010 02:49:36 |
adulare, pareri de sine si altele.. | grecu | Preotul | 5 | 11.10.2006 11:58:09 |
|