Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Corinusha, noi toti, fara exceptie, avem mari probleme din cauza pacatelor comise de cei dinaintea noastra. Spre exemplu, motivul pentru care eu, astazi, trebuie sa stau la cabinet pana deseara este acela ca tantalaul acela de Adam s-a lasat dus de nas si a incalcat consemnul lui Dumnezeu. Atat de grave sunt consecintele unui pacat cu care nu am nici cea mai mica legatura eu personal, comis cu mii si mii de ani inainte de a ma naste eu, incat intr-o zi am sa mor din cauza asta.
Pe de alta parte, beneficiez din plin de multe fapte de virtute facute de cei dinaintea mea. Nu vreau sa intru in detalii, dar am convingerea ca lucruri bune care mi se intampla nu sunt potriveli, ci sunt urmare a credinciosiei acelora.
In concluzie, atat faptele bune, cat si cele rele au consecinte in timp si nu gasesc necesar sa fii mare filozof ca sa iti dai seama de asta.
Un astfel de exemplu de fapta rea, care poate avea consecinte pe multe generatii, este de a spune ca Dumnezeu este crud. Aceasta hula consta in a-L contrazice fatis sau a nu-L crede, din moment ce Dumnezeu spune ca este bland si smerit cu inima.
|
Haha, dvs trebuie sa stati la cabinet pana diseara pt ca sunt altii bolnavi, din cauza pacatului stramosesc comis de Adam si Eva, pluss a propriilor neglijente....asa cum si eu trebuie sa stau la magazin pt ca unii sunt jegosi si ii mananca purecii si paduchii..dar ganditi-va ca se putea si mai rau, si anume sa fim noi in spital si sa avem nevoie de ingrijiri, Doamne fereste....
Acum, sa fii medic se poate spune ca esti oarecum un salvator, un om care lucreaza spre curatirea celorlalti (presupunand ca inlesnindu-le vindecarea trupeasca, vor fi recunoscatori si vor da slava lui Dumnezeu), ceea ce e oarecum o binecuvantare, un apostolat.....indiferent ca esti bogat sau sarac, meseria de medic presupune multa munca istovitoare si chiar scarboasa, uneori, chiar si daca esti plastician in Beverly Hills...doar ca acolo nu lucrezi intotdeauna spre mantuirea sufletelor, s-ar putea spune, insa totusi plastician presupune nu doar buze si sani, ci si chestii mult mai urate, reconstructii dupa accidente, dintre care celemai ingrozitoare, etc...