Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Vezi rezultatele sondajului: Tu vei semna petiția?
Da 2 9,52%
Nu. 19 90,48%
Votători: 21. Nu poti vota in acest sondaj

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.11.2014, 15:28:29
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar Vezi mesajul
Nu știm ce ne așteaptă. Avem și temeri și speranțe, fiecare după mintea și inima lui și după înrâuririle spre care se apleacă.
Iar dacă Johannis ar face, în calitate de Președinte, fapte demne de un sfânt, iar Biserica l-ar găsi demn de a fi canonizat: care ar fi oare problema? Și cine ar avea de suferit?
Mai degrabă să ne rugăm pentru asta!
Dacă ne cunoaștem adevăratele nevoi, limite și speranțe... Dacă ne dăm seama, adică, în ce situație ne aflăm ca țară, ca popor, ca oameni creștini etc.

Dacă ne considerăm creștini ortodocși, cred că lucrul cel mai bun este să ne rugăm pentru Președintele țării, să îi dorim sănătate, putere de muncă și lumină de la Bunul Dumnezeu pentru încercările prin care acest om, iată, trebuie să treacă.

Oare Președintele se gândește la noi, ortodocșii, cu încredere? Cu fruntea senină?
Oare Președintele nu are nevoie de rugăciunile binecredinciosului popor?
Oare Președintele își poate face treaba doar sub presiunea adversarilor, dușmanilor și cerințelor stringente ale stării de azi a țării?
Oare Președintele trebuie musai să rămână singur printre români și încolțit și pândit pe motiv de apartenență religioasă?

Dumnezeu să îl apere pe Președintele nostru și să îl ferească de soarta neagră a altor președinți și conducători de neam din istorie...
Da, să ne rugăm ca Președintele nostru să devină Sfânt, pentru binele lui și al nostru, al tuturor românilor de pretutindeni, spre slava lui Dumnezeu! AMIN+

*

"[...] Dragii mei, v-am arătat până acum șase categorii de sfinți: apostoli, prooroci sau învățători, mărturisitori, mucenici, ierarhi sau clerici și cuvioși.
Toți aceștia, însă, par poate prea îndepărtați de viața noastră cotidiană, astfel încât să li se poată părea unora sfințenia o vocație prea specială pentru noi, prea exterioară sau prea rezervată doar anumitor persoane, în timp ce Dumnezeu ne adresează tuturor îndemnul: Fiți sfinți, că Eu, Domnul, sunt sfânt! (Lev. 11, 45).
Așadar, când a zis Fiți Sfinți!, nu S-a adresat doar ucenicilor Săi, ci tuturor, pentru că sfințenia este o vocație a dumneavoastră a fiecăruia, indiferent de neam, de rasă, de pregătirea intelectuală, de poziția socială sau de munca fiecăruia; cu toții suntem chemați la sfințenie."
http://www.episcopiaslatinei.ro/2009...ul-sunt-sfant/
Sa dea Dumnezeu, desi cred ca nu meritam...daca am avea un sfant printre noi, probabil mai intai l-am persecuta si huli in fel si chip, abia apoi, evenual peste vreo 50-100 ani vom realiza ca de fapt a fost cu adevarat asa....cum s-a si intamplat in majoritatea cazurilor de altfel .
(sa nu va treaca cumva prin gand ca m-as gandi la Ceausescu, sau la vreunul din " martirii" bagati in puscarie de Basescu, Doamne fereste!)