Citat:
În prealabil postat de Mena59
Icoanele ortodoxe sunt mult mai mult decat niste chipuri pictate. Nu trebuiesc privite cu superficialitate si nici catalogate chip frumos, chip urat.
Chiar daca asa ni se par la prima vedere
Ca sa nu le mai privim in felul acesta superficial trebuie sa ne informam de la cei ce stiu si au scris despre acest subiect.
Mie chiar mi se pare frumoase icoanele Maicii Domnului.
"Fața Sfintei Născătoare de Dumnezeu nu este niciodată în icoanele ortodoxe plină și rotundă, ci prelungă și destul de trasă. Ochii, mari și gânditori. Tristețe lină, gata de un surâs mângâietor: tristețe pentru nefericirea lumii, surâs pentru nădejdea în Dumnezeu Mângâietorul, însă atât tristețea, cât și surâsul sunt reținute, și totul este reținut, totul este supus duhului. Este chipul unei biruitoare, care a trăit toate amărăciunile durerii și restriștii și poate să ajute celor care se luptă cu durerea și cu restriștea. Părul ei este întotdeauna acoperit cu totul."
Cititi mai departe daca va intereseaza subiectul si vreti sa stiti mai multe.
http://www.doxologia.ro/cuvant-de-fo...aicii-domnului
|
Multumesc frumos dar nu ma mai intereseaza subiectul,aici pe forum si in special nu in aceste conditii de maxima aroganta intelectuala !
In particular,ma priveste;exista carti ,articole...posibilitatile sunt nesfarsite pt vremurile de astazi!
Nu mi-o luati in nume de rau si nici personal,sunt mai sictirita astazi!
Fiecare avem toane proaste...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
|