Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
 
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #11  
Vechi 25.01.2014, 14:17:50
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Mesaje: 32.330
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Fiecare cu problema lui (pe aici):

1. Ekaterina - tu ai ce ai cu UE. Chiar nu gasesti nimic bun in ea? Si acolo oamenii aceia au de ales intre doua forte.
Iata ce au altii :

<<A sosit momentul să schimbăm Uniunea Europeană și relația pe care Marea Britanie o are cu aceasta, înainte de a cere poporului britanic să decidă dacă vrem să rămânem într-o Europă reformată sau preferăm să plecăm', a spus Osborne la Londra în cadrul unei conferințe organizate de două organizații eurosceptice, Open Europe și Fresh Start Project. 'Europa are nevoie urgentă de reforme economice. Este necesară integrarea zonei euro pentru ca moneda comună să supraviețuiască, dar este nevoie și de protejarea drepturilor membrilor Uniunii Europene care nu au moneda euro pentru a menține piața unică și pentru ca Marea Britanie să poată rămâne în UE', a insistat el, referindu-se în special la protejarea centrului financiar londonez. 'Ieșirea noastră dintr-o Europă care a reușit să se reformeze ar fi rea pentru Marea Britanie, iar ieșirea unei țări de mărimea și importanța mondială a Marii Britanii ar fi rea pentru Uniunea Europeană', a continuat Osborne.
În opinia sa, tratatele aflate la baza construcției europene sunt 'depășite' și cel mai mare risc pentru UE constă în 'eșecul de a se reforma și de a renegocia', ceea ce îi 'condamnă pe europeni la criza economică actuală și la un declin continuu'. 'Așadar, pentru Europa alegerea este simplă: se reformează ori intră în declin', a concluzionat oficialul britanic.
În viziunea acestuia, reforma înseamnă liberalizarea economiei europene, eliminarea birocrației, reducerea cheltuielilor cu ajutoarele sociale și măsuri de creștere a competitivității, în lipsa cărora Bătrânul Continent nu va mai putea să concureze cu giganții asiatici precum India și China, mai ales că, semnalează Osborne, după criza din anul 2008 economia Europei a stagnat și țările emergente i-au luat-o înainte la capitolele creștere și inovație.
Potrivit ediției de duminică a publicației The Daily Telegraph, un grup de 95 de parlamentari britanici au adresat premierului Cameron o scrisoare în care solicită să se dea Camerei Comunelor dreptul de a bloca prin veto noi legi comunitare și de a abroga măsurile existente care amenință 'interesele naționale' ale Marii Britanii.
Premierul David Cameron a anunțat cu un an în urmă că intenționează să renegocieze condițiile apartenenței țării sale la UE și a promis că, dacă va fi reales în 2015, va convoca doi ani mai târziu un referendum la care populația va decide dacă Marea Britanie mai rămâne în blocul comunitar.>>
__________________
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie.
(Părintele Alexander Schmemann)
Reply With Quote