Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.01.2014, 22:43:38
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Solveig are dreptate si atunci, daca la asta se refera legea, chiar nu inteleg de ce este pedepsit medicul.
Daca se refera la suicidul asistat, atunci este altceva. Dar si acolo este cineva care decide si vrea acest lucru si acela nu este medicul.

@Delia - eu nu pot vorbi atat de detasat ca tine despre probleme atat de sensibile.
Sincera sa fiu nu pot sa-ti raspund la intrebare.
In general sunt pentru viata. Intotdeauna mai vad o mica sansa...

Dar noua ne este usor sa vorbim asa, spre deosebire de cei care sufera cu adevarat. Nu ne putem pune in pielea lor si nu putem sti ce simt si gandesc ei. Cat pot ei duce?

Pe urma problema cu suferinta, cu o boala grea nu este asa usoara.
Nu stiu daca este asa cum spui tu.

Eu cred ca Dumnezeu deja ne indica sfarsitul atunci cand ne da o boala grea, cu sanse mici de vindecare (ca sa n-o numesc incurabila). Altfel de ce nu ne da pana la urma un leac la ea, sa ne vindecam?

EL stie cui si ce da.
Nu stiu cum este la copii. Nu pot sa ma pronunt. Adica tu spui ca Dumnezeu sacrifica pe copii pentru a-i invata/intoarce pe parinti la El? Nu cred ca este atat de monstruos. Cred ca exista alta explicatie...

Si cred ca si cei care sufera si isi doresc sa ajunga mai repede la Dumnezeu, sunt cu El.
Sunt oameni care isi doresc sa incheie si sa se duca la Dumnezeu.

Nu Delia, eu nu sustin moartea in locul suferintei. Dar nu putem noi sa ne punem in locul altora si sa le dictam ce sa faca.

Lucrurile nu sunt suficient de clare in medicina, mai sunt si minuni.
Si ma deranjeaza toate discutiile din ultima vreme: ba cu eutanasia, ba cu sinuciderea asistata, ba sa ne hotaram sa ne donam organele.

Pe de alta parte preotii ne spun ca moartea este frumoasa, buna, continuarea vietii. Atunci de ce este rau s-o dorim?

In fine, nu stiu cum vedeti voi lucrurile, cum ati proceda. Ce solutie vedeti?
Probabil suferinta pana la sfarsit.
Dar am spus: trebuie multa consiliere si ajutat cel aflat in suferinta.

Si mai spuneam ca vinovat este pana la urma cel ce ia decizia, de asta legea nu mi se pare corecta.