Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.11.2013, 21:16:39
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

citez: "ea ne invata dragostea, toleranta, nobletea, finetea, asa cum Domnul Hristos este, si Maica Lui, si sfintii. "

Aici e de multe ori problema, trocmai calitatile astea care le si caut nu le prea gasesc, asta e un mare motiv din care nu ma consider un crestin ortodox practicant, ca la carte.
Prefer sa stau in penumbra mea si sa ofer si sa vad si sa am parte de calitatile enumerate de tine mai sus, decat sa devin ortodoxa practicanta si sa renunt la calitatile respective. Desigur, nu toti credinciosii ortodocsi "ca la carte" sunt fara de calitatile astea, dar din pacate asta vad in multe postari de pe forum, si nici mkacar nu le vad in postarile adresate mie, ca daca ar fi doar in postarile adresate mie, clar, as zice ca la mine e problema.
Intr-adevar, Solveig, toti suntem pacatosi, unii cu mai putine pacate, altii, ca mine, cu mai multe, si mi le accept si sunt constienta de asta, si incerc sa ma indrept, si sper ca sa fiu iuertata, dar tot nu mai pot fi altfel, deoarece mi-am format o opinie, si nu doar de pe forum, acesta e doar cireasa de pe tort.
Nu mi-o luati in nume de rau (ca mai tot ce scriu aici), chiar nu blamez pe nimeni ca e ortodox asa cum trebuie, ba chiar ma bucur ca ati reusit, mai ales daca aveti si calitatile cu care incepe postarea mea. Dar efectiv unele "chestii" ma dau pe spate si ma indeparteaza de ceea ce numiti credinta adevarata.

Si faptul ca am niste pareri nu foarte bune despre unele aspecte ale religiei in general (unele aspecte sunt chiar puncte comune ale mai multor confesiuni/secte crestine), nu inseamna nici ca eu am dreptate, dar nici nu trebuie sa fiu automat vazuta ca oaia neagra a forumului doar pentru ca am acele pareri.
Spun doar ca poate nu avem niciunul dreptate, sau poate avem amandoi dreptate, in aspecte diferite pe care, cel mai probabil, n-o sa le stim niciodata.
Acceptarea, toleranta fata de alte pareri, nu implica si increderea sau urmarea acelor idei. Asa cum eu pot sa accept ca tu(tu, la modul general) crezi ca BO este adevarata Biserica, tot asa poti si tu(acelasi tu general) ai putea accepta ca eu am alta parere (mai exact ca nu exista o biserica adevarata (da, stiu, deja incepe sa sune a ecumenism).
Atat. Nu vreau sa fortez pe nimeni sa creada in ce cred eu, nu fortez pe nimeni sa imi urmeze ideile, pentru ca sincer, nici nu mi-as dori sa fiu raspunzatoare pentru sufletele cuiva (in cazul in care gesesc, ceea ce e cam 50% in opinia mea)
Reply With Quote