Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.08.2013, 16:33:51
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Implicit

Intradevar, sunt anumite cauze, independente de vointa noastra, care pot determina aparitia depresei: cauze de natura genetica (mostenite de la parinti), stresul la servici, alimentatia nesanatoasa, etc!
Totusi cateva pot fi evitate:

-stresul la servici: de aceea am zis ca este important ca fiecare sa faca meseria care-i face placere, deoarece cand faci o munca din placere (si nu din obligatie), stresul la servici este mult mai putin prezent! De exemplul la toti ceferistii sau soferii care i-am cunoscut si care plecau "fluierand" la lucru nu am auzit pe nici unul sa se planga de depresie, iar in societate erau oameni foarte sociabili si veseli!

De exemplul:

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=JLT3bfDszuw

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=Ws0p-UOW2IM

-cu alimentatia: este adevarat ca in ziua de azi (spre deoasebire de situatia de dinainte de 1990) alimentele contin mult mai multe substante sintetice sau artificiale, majoritatea din ele nesanatoase. Dar asta nu inseamna sa cadem in extreme de genul "regimuri vegetariene". Un om sanatos poate manca orice fel de mancare, daca nu face abuz de ea. De exemplul sarea in canditati moderate e necesara, dar daca exageram cu ea riscam pietre la rinichi, etc.
Pe cat posibil este de dorit a cauta alimente (carne, lactate, legume. etc) crescute la tara, la curte, intr-un mod natural (cu totul alt gust are o gaina crescuta de taran in curte fata de una congelata).

-cu miscarea fizica: intradevar, dupa cele 8, 12 sau 24 de ore de servici, in timpul liber, este de dorit a face cat mai mult sport- fotbal, tenis de camp, inot, etc! Insa in momentul cand ai familie nu prea ai timp foarte mult pt activitati sportive.

Last edited by Florinvs; 16.08.2013 at 16:39:39.
Reply With Quote