![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Dumnezeu nu ne-a făcut ca pe niște bușteni, ci a pus în noi o minte care este mai mult sau mai puțin luminată...
Nu este de ajuns să crezi în Mântuitorul ca să te și mântuiești, cum spun protestanții. Noi știm că dacă unim fapta cu credința noastră, suntem mântuiți. Și mai știm ceva: că Dumnezeu nu ne-a făcut ca pe niște bușteni, ci a pus în noi o minte care este mai mult sau mai puțin luminată... însă orice om cu minte și chiar și cei care au probleme mintale știu că nu este voie să ucizi, și nu ucid, decât dacă sunt demonizați, știu că nu este voie să furi, și nu fură, decât dacă sunt bolnavi, cleptomani, știu că este păcat să deposedezi pe cineva de plata muncii sale, și nu fac aceasta. Însă este adevărat că harul lui Dumnezeu este cu noi atâta timp cât rămânem în poruncile Lui. Dumnezeu ne-a dat libertate deplină. Niciodată Dumnezeu nu ne silește. În rugăciunile pe care le facem, spunem: „Căci Tu nu ai venit să ne înspăimânți pe noi cu tot felul de arătări, ci dimpotrivă, ca să ne chemi pe noi prin Duhul Tău cel ceresc”. Dumnezeu ne-a respectat voința, libertatea și în nici un fel nu ne silește, ci numai prin dragoste și prin înțelegerea dumnezeirii Lui vrea să ne întoarcem către Dânsul. (Părintele Gheorghe Calciu, Cuvinte vii, Editura Bonifaciu, 2009, p. 60)
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Daca pot primi niste raspunsuri | andrei23 | Generalitati | 28 | 19.06.2011 18:13:32 |
Caut niste raspunsuri | NeInocentiu | Secte si culte | 108 | 18.04.2011 13:43:12 |
|