![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cu mine a fost, de fiecare dată, în toate mesajele pe care mi le-a adresat (inclusiv atunci când am avut opinii diferite), foarte politicos și a păstrat o atitudine tolerantă. De asemenea, cu alți colegi de forum ortodocși am observat că avea aceeași atitudine creștinească și extrrem de civilizată. Nu știu când a spus despre Ortodoxie că este mincinoasă... și în ce context, la ce anume se referea? Poate că s-a referit la ortodocșii care pervertesc învățăturile Bisericii, sau nu știu. Nu-l cred capabil de a se exprima în felul acesta pur și simplu pentru a denigra Ortodoxia! Totuși, dacă o fi avut și dumnealui un limbaj mai dur, mai intransigent în anumite mesaje, aceasta s-ar putea datora și faptului că, de multe ori, anumiți useri ortodocși au postat mesaje pline de intoleranță la adresa Bisericii și dogmelor catolice. I-au numit pe catolici "eretici", "papistași" și în tot chipul. Gândiți-vă și dvs ce ar simți oricare dintre noi, ortodocșii, dacă ar intra pe un forum catolic sau protestant și, în loc să fie tratat cu înțelegere și respect, ar fi întâmpinat cu mesaje ofensatoare la adresa credinței ortodoxe. De aceea, regret că există, pe forum, astfel de mesaje cu un conținut necuviincios la adresa creștinilor de alte confesiuni. Putem polemiza și în mod politicos, plăcut, constructiv! De ce, oare, unii dintre noi nu reușesc... de fapt, nici măcar nu-și dau silința? Evit să menționez userii la care m-am referit (nici într-un caz la dvs!), pentru că, am intenția de a critica anumite idei și atitudini, iar nu persoane. Pace și bucurie întru Domnul!
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Postul + | cristiboss56 | Pocainta | 43 | 03.08.2012 03:11:25 |
Postul de pacate vs postul de bucate | tigerAvalo9 | Generalitati | 21 | 28.02.2012 23:29:05 |
Postul la crestini si postul la maestri yoghini - oare sunt acelasi lucru? | mihailt | Generalitati | 21 | 10.09.2010 10:24:12 |
postul | o copila | Generalitati | 10 | 31.07.2010 08:15:35 |
Postul | gabriela_iagar | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 11 | 25.11.2009 15:24:08 |
|