Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.04.2013, 14:05:31
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
Varianta cu ""homeschooling"" nu mi se pare o solutie foarte buna! Idee ar fi ca sa avem un sistem de educatie bine pus la punct, care sa-i poata pregati pe copii pentru a deveni adulti responsabili, capabili sa se incadreze intr-o munca cinstita si utila societatii si sa-si intemeieze o familie!
Copii trebuie sa invete impreuna, pentru a-si putea dezvolta capacitatea de relationare cu alti copii si pentru a putea fi educati si formati ca adulti responsabili, capabili de a-si asuma o decizie!
Trebuie reconstruit din temelii sistemul de educatie din Romania, distrus- ca de altfel toate sectoarele economice si sociale romanesti- dupa 1990!

Sunt bune si intru totul laudabile diversele initiative ale Bisericii Ortodoxe Romane in domeniul educatiei sau al asistentei sociale, si inclusiv colaborarea dintre aceasta si stat pe aceasta linie, insa solutia pe termen lung ar fi sa construim un stat puternic, cu un nivel de trai prosper pentru populatie, care sa nu mai aiba nevoie de tot felul de ajutoare sociale!
Nici sistemul de pe vremea comunismului nu era prea bun. Totul era sefluit ptr. a fi in comformitate cu ideologia ateista. Scoala de dinaintea comunismului mi se pare cea mai ...romaneasca. Evident, nu puteam sa renastem acea scoala. Pana construim acel sistem bine pus la punct trebuie sa gasim alte portite pe langa sistemul public. Doar nu o sa stam sa asteptam pana se face ceva?! Si sincer, nu cred ca se va face nimic din initiativa statului, ci doar din initiativa noastra. Si in Vest scolile publice sunt la pamant, elitele se fac la scolile particulare.
Reply With Quote