![]() |
![]() |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Din punct de vedere teoretic critica ta este de inteles, poate fi intalnita la orice om cuprins de anumite framantari, indoieli etc... Insa critica trebuie sa fie una constructiva. De exemplu, cum se poate explica faptul ca parintele Arsenie Boca cunostea si gandul bun al omului ?? Si sa-ti dau un exemplu dintr-o intamplare povestita de parintele Ghelasie Tepes care l-a cunoscut personal pe parintele Arsenie Boca (fragment): .................................................. .................................................. .............. Parintii din manastire ne-au indemnat sa mergem civil, caci parintele era tare prigonit de Securitate, si nu-i mai trebuiau alte necazuri. Asadar, nu ne-am miscat din loc.Parintele a mai vorbit inca 10 minute, si a zis a doua oara:"Mai calugarasilor haideti la mine!". Vazand ca nimic nu se intampla, ne-a strigat pe nume:"Gherasim si Modest, voua va zic!". Cand am auzit asta, au inceput sa-mi tremure picioarele.In starea asta ne-am prezentat in fata parintelui. Eram foarte timizi, dar mai ales cand ne-a strigat pe nume si eu nu l-am vazut niciodata, am incremenit. Desigur ma stiam si pacatos in fata lui Dumnezeu si acestui om sfant, dar parintele s-a uitat asa la mine si mi-a zis:"Mai, de ce tremuri?".Eu am tacut dansul a continuat:[b]"Nu-ti fie frica de mine.Uite, eu cunosc oamenii dupa chip, pentru ca am 3 facultati: medicina, teologia si artele plastice.Toate 3 licentele sunt strans legate una de cealalta"[bi]. In timpul asta eu, ma gandeam exact asa (stiti, mintea omului nu sta o clipa): "Pot sa fie toate scolile din lume, daca nu-i darul lui Dumnzeu, tot degeaba". Atunci parintele imi pune usor mana pe cap, ma mangaie si-mi spune:"Asa-i mai, si darul lui Dumnezeu..." De necrezut... Spuneti dvs, domnule Bucuroiu, cine stie gandul omului? Numai Dumnezeu si la cine vrea Dumnezeu sa i se descopere aceasta. .................................................. .................................................. ................... Mantuitorul Hristos spune in Evanghelie ca: "Fara de Mine nu puteti face nimic" ( Ioan 15, 5 ) iar la Sfintele Sinoade Ecumenice Sfintii Parintii au adaugat ca cine crede altfel sa fie anatema. Marturie a parintelui Petru Vamvulescu despre parintele Arsenie Boca: Eram odată la Biserica din Drăgănescu - pentru că numai acolo mi-a zis Părintele să-l caut - și era multă lume. După ce am vorbit puțin cu părintele Arsenie, eu am rămas în spate, iar el s-a dus printre oameni, în față. Mă gândeam să alcătuiesc o rugăciune către Hristos și Maica Domnului, cu care să-i cuprind pe toți oamenii. Am formulat în gând așa: "Doamne Iisuse, Hristoase miluiește-ne, pentru rugăciunile Sfintei Maicii Tale". Părintele a venit repede lângă mine și mi-a zis: "Bine ai gândit". Și mi-a repetat rugăciunea, exact cum o spusesem eu în gând ! Eu săltam de bucurie ! Și m-am gândit să mai zic: "Și pe mine, cel mai păcătos...". Dar oare nu-i prea lungă ?, mă întrebam tot în gândul meu. Și Părintele iar a venit și mi-a zis ce am gândit: "Poți să adaugi și pe mine, cel mai păcătos, deși îi cam lungă". M-am minunat ! Părintele s-a uitat la mine și mi-a zis: "Am un telefon cu Dumnezeu fără fir...". |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| ma poate ajuta cineva sa cumpar o rasa("vesmant"pt. Protopsalti)? | inclusiveu | Generalitati | 9 | 02.07.2012 16:08:55 |
| Ceva frumos..."invata" | ioana30 | Generalitati | 1 | 29.11.2010 18:23:12 |
| Cum pot "aduce" pe cineva drag la credinta? | lourdes19 | Generalitati | 2 | 19.10.2010 13:06:29 |
| "imoralitatea" lui Dumnezeu din Biblie? Nu exista asa ceva! | flying | Despre Sfanta Scriptura | 203 | 18.05.2010 21:31:10 |
|
|