Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
Înainte de a da un copy/paste la tot felul de articole mizerabile , de folos ți-ar fi să citești de două ori ceea ce postezi. Sau la tine funcționează doar copy/paste fără a mai pune în funcțiune nervul gândirii? Te întreb așa ca pe un frate...cine ești tu, eu sau cine a scris articolul de a ne da cu părarea despre sfințenia părintelui Arsenie? Cei ce au scris articolul nu sunt în măsură să pătrundă adevăratul sens al picturii părintelui. Știi vorba aia, mulți văd puțin pricep, dar mulți își mai dau cu părerea. Numai o minte bolnavă sau care nu știe prea multe, ar îndrăzni să vorbească astfel despre această pictură. Căci o minte sănătoasă ar studia un pic viața părintelui și apoi cu siguranța nu ar mai fi ridicat întrebările astea. Dar nici nu mă mir, este normal ca nu toți să priceapă adevăratul sens al picturii. Unii vin și spun că e o pictură necanonică. Mă apucă râsul când îi aud. Dar am un răspuns simplu pentru cine vrea să creadă și să priceapă: părintele nu a pictat după șabloane, ci i-a pictat pe sfinți așa cum el i-a văzut. Oricum un lucru e cert: cei ce nu știu prea multe se apucă să-și dea cu părerea, de cele mai multe ori bineînțeles greșind.
ps: ai mai postat tu și despre pr Ghelasie informații eronate...grijă mare nu lua de bun tot ce circulă pe net.
|
-pai nu stiu daca ai citit articolul respectiv ..daca il citeai vedeai ca l-a scris un preot care a studiat mult la viata lui,un preot care se bazeaza foarte mult pe dogmatica ortodoxa,si care a tinut si conferinte impotriva ratacirilor orientale.E vorba de
preotul Matei Vulcanescu:are un blog http://ortodoxiacatholica.wordpress.com/
-asa ca nu mai arunca cu noroi,parintele
Matei Vulcanescu tine de linia ortodoxa a Sfintilor Parinti,este impotriva ecumenismului si a tuturor ereziilor si ratacirilor.
-zici ca parintele Arsenie i-a pictat pe sfinti asa cum i-a vazut..atunci de ce l-a pictat cu aureola pe ereticul Francisc despre care
Sfantul Ignatie Briancianinov zice ca:
” In pustnicie, au ajuns la cea mai vartoasa
inselare demonica Francisc de Assisi, Ignatiu de Loyola si alii nevoitori ai latinilor (Dupa caderea Bisericii de Apus de la cea din Rasarit), recunoscuti de ei ca sfinti. “Atunci cand Francisc a fost rapit la cer” spune scriitorul Vietii acestuia, “Dumnezeu Tatal, vazandu-l, S-a intrebat, fiind pentru o clipa in nedumerire: cui sa dea intaietate, Fiului Sau Celui dupa fire, sau fiului dupa har – Francisc”. Ce poate fi mai cumplit, mai had decat aceasta hula, ce poate fi mai intristator decat aceasta amagire !
-tu ce parere ai despre ecumenism si asa zisii sfinti ai catolicilor ?